Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 481 kJ / 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,26 g |
Tuky | 33,44 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 719 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 25,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod.
Krok 2: Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka.
Krok 3: Měkké maso a zeleninu scedíme, vývar přisolíme, popř. přikyselíme a necháme zchladnout. Z tuhnoucího rosolu lžící sbíráme tuk.
Krok 4: Rosol znovu zahřejeme a do teplého (nikoliv horkého) zašleháme bílky a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme směs k varu.
Krok 5: Jakmile se rosol vařil, bílek se srazil a strhl s sebou všechny nečistoty. Pak rosol odstavíme.
Krok 6: Nakonec rosol scedíme a necháme přes plátěný ubrousek překapat.
Zveřejněno 14. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rosol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnAB
Moje poznámka
Domácí rosol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnAB
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 9 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukroví - plněné ořechy
renias před 8 minutami
Kuře po staropražsku
Hanes před 9 minutami
Bramborové knedlíky
snejkee před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 3 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 8 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 8 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Tématické fráze:
rosol,
recept na domácí aspik,
vepřový rosol,
aspik z nozicek a kuzi,
rosol recept,
recept na rosol,
jak udělat rosol,
rosol z vepřového kolena,
recepty na domácí aspik,
jak se dělá rosol,
jak se dělá jablečný rosol,
rosol z vepřového masa,
aspik recept,
třešňový rosol,
aspik z vepřového kolena,
rosol z kůží,
čištění rosolu,
maso v rosolu,
rosol z nožiček,
recepty rosol
Suroviny:
kližka hovězí,
kůže vepřová,
nožička vepřová,
voda,
sůl,
zelenina kořenová,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
ocet,
bílek,
šťáva citronová
Komentáře (6)