Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce
Tento recept nabízí kombinaci křehkých a šťavnatých karbanátků v omáčce s pikantním nádechem, která dodá jídlu nezaměnitelný šmrnc. Ideální pro všechny, kteří mají rádi trochu ostřejší chuť, ale i pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a netradičního.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 934 kJ / 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,34 g |
Tuky | 15,48 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,39 g |
Sacharidy | 99,40 g |
Postup přípravy
Do malé misky dáme rohlík bez špiček nakrájený na malé kostičky pokropíme mlékem a promícháme.
Nakrájíme očištěnou zeleninu. Krok 2: Do větší misky dáme mleté maso, přidáme namočený rohlík, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř, 1 malou cibuli nasekanou nadrobno, 1 lžičku rajčatové pasty, vejce, škrob a vše promícháme. Krok 3: Z této směsi vytvarujeme 4 karbanátky které obalíme ve strouhance a osmažíme zvolna v pánvi na sádle nebo oleji. Osmažené z obou stran vyndáme a zakryté alobalem udržujeme teplé. Krok 4: Do výpeku po nich dáme restovat cibuli, ke sklovité cibuli přidáme očištěné a omyté papriky nakrájené na proužky nebo kostičky. Krátce restujeme a přidáme rajčata a paprikovou pastu, čubricu, česnek, domácí kečup, podlijeme vývarem nebo vodou dosolíme a povaříme cca 10 minut. Krok 5: Nakonec můžeme přidat dle chuti cukr (není nutný, řídíme se podle kyselosti rajčat), promícháme a odstavíme. Podáváme karbanátky s omáčkou s různě upravenými bramborami nebo těstovinami.
Zveřejněno 28. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZEnA
Moje poznámka
Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZEnA
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 9 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 minutami
Kuře po staropražsku
Hanes před 14 minutami
Bramborové knedlíky
snejkee před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 4 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 8 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 8 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
rohlík,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
pasta rajčatová,
vejce,
škrob,
sádlo,
cibule,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
rajče sterilované,
vývar masový,
kečup sladký,
koření čubrica,
cukr,
česnek sušený,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)