Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce

Tento recept nabízí kombinaci křehkých a šťavnatých karbanátků v omáčce s pikantním nádechem, která dodá jídlu nezaměnitelný šmrnc. Ideální pro všechny, kteří mají rádi trochu ostřejší chuť, ale i pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a netradičního.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 934 kJ /
940 kcal
Bílkoviny93,34 g
Tuky15,48 g
Vláknina19,70 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,39 g
Sacharidy99,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme karbanátky (lze udělat dle vlastního receptu jiné).
Do malé misky dáme rohlík bez špiček nakrájený na malé kostičky pokropíme mlékem a promícháme.
Nakrájíme očištěnou zeleninu. Krok 2: Do větší misky dáme mleté maso, přidáme namočený rohlík, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř, 1 malou cibuli nasekanou nadrobno, 1 lžičku rajčatové pasty, vejce, škrob a vše promícháme. Krok 3: Z této směsi vytvarujeme 4 karbanátky které obalíme ve strouhance a osmažíme zvolna v pánvi na sádle nebo oleji. Osmažené z obou stran vyndáme a zakryté alobalem udržujeme teplé. Krok 4: Do výpeku po nich dáme restovat cibuli, ke sklovité cibuli přidáme očištěné a omyté papriky nakrájené na proužky nebo kostičky. Krátce restujeme a přidáme rajčata a paprikovou pastu, čubricu, česnek, domácí kečup, podlijeme vývarem nebo vodou dosolíme a povaříme cca 10 minut. Krok 5: Nakonec můžeme přidat dle chuti cukr (není nutný, řídíme se podle kyselosti rajčat), promícháme a odstavíme. Podáváme karbanátky s omáčkou s různě upravenými bramborami nebo těstovinami.

TIP: Karbanátky - 20 nejoblíbenějších receptů

Zveřejněno 28. 8. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Je to trochu balkánský styl u nás oblíbený. Maso lze použít mleté koupené. Omáčku můžeme použít i ke zbylé domácí sekané, lze také udělat větší množství, mírně zahustit a podávat s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZEnA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí karbanátky v pikantní paprikové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZEnA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moanka: :-) Moc děkuji a přeji krááááásnou něděli :-K

To vypadá moc dobře… :-8 Dala bych si. <3

Suroviny:
maso kuřecí, rohlík, mléko, sůl, pepř mletý, cibule, pasta rajčatová, vejce, škrob, sádlo, cibule, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, rajče sterilované, vývar masový, kečup sladký, koření čubrica, cukr, česnek sušený, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu