Dýňové kari s kuřecím masem
Toto jídlo rozvoní celou kuchyni, zahřeje nás i zasytí. Mísí se v něm sladká chuť dýně s výrazným indickým kořením, pestrá směs zeleniny, čočky a kuřecího masa. Jako příloha se hodí rýže nebo naan.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 804 kJ / 1 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,75 g |
Tuky | 50,57 g |
Vláknina | 80,43 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 178,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve velké hluboké pánvi nebo v hrnci ji na másle orestujeme dozlatova.
Krok 2: Poté přidáme mleté maso a vařečkou jej rozdělíme na menší kousky. Jakmile maso zezlátne, přidáme k němu nasekaný česnek a po 2 minutách i kurkumu, římský kmín, rajčatový protlak a kari. Necháme rozvonět, pak do pánve vlijeme vodu a vše promícháme.
Krok 3: Dále do pánve přidáme rajčata, na kostky nakrájenou dýni, čočku a přepůlenou růžičkovou kapustu zbavenou košťálu a svrchních lístků. Za občasného promíchání vaříme na středním plameni.
Krok 4: Po 10 minutách vhodíme do kari růžičky brokolice, vlijeme kokosové mléko a omáčku dochutíme solí, pepřem a chilli dle chuti. Vaříme za občasného promíchání na středním plameni dalších 10 minut. Nakonec přidáme kadeřávek zbavený tuhých stonků (nebo špenát) a necháme jej 5 minut zavadnout. Poté kari odstavíme z plotny a přidáme do něj dle chuti limetovou šťávu.
Krok 5: Podáváme s rýži nebo chlebem naan a čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 10. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové kari s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89q1
Moje poznámka
Dýňové kari s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89q1
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 11 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 13 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Suroviny:
máslo,
cibule,
česnek,
maso kuřecí mleté,
sůl,
pepř mletý,
kurkuma,
chilli,
římský kmín mletý,
koření kari,
dýně hokkaido,
rajče sekané,
kapusta růžičková,
protlak rajčatový,
brokolice,
voda,
čočka červená,
kadeřávek,
mléko kokosové
Komentáře (1)