Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na hořčici s batátovým pyré

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby marinování

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Vychutnejte si klasickou českou rybu zase na jiný způsob. Marinováním v hořčičné marinádě získá kapr zajímavou chuť. Pak ho jen stačí opéct na pánvi a podávat s jednoduchou omáčkou a nasládlým batátovým pyré.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 280 kJ /
784 kcal
Bílkoviny4,06 g
Tuky74,98 g
Vláknina3,19 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 1,07 g
Sůl1,68 g
Sacharidy21,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filety omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Maso necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.  Krok 2: Na rozpáleném oleji filety opečeme z každé strany asi 5 minut. Vyjmeme je, odložíme stranou a udržujeme v teple. Krok 3: Na pánvičku přidáme máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibulku. Zaprášíme ji moukou a přilijeme vývar. Omáčku povaříme asi 10 minut, přidáme sójovou smetanu, nasekanou petrželku a ochutíme ji solí, pepřem a případně ještě hrubozrnnou hořčicí. Krok 4: Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme ve slané vodě, dokud nezměknou. Slijeme vodu, přidáme kousek másla, trochu mléka, sůl, pepř a vše rozmixujeme.

TIP: Jak dlouho se vaří batáty

Zveřejněno 24. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na hořčici s batátovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6og

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na hořčici s batátovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6og

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, hořčice hrubozrnná, olej, máslo, cibulka jarní, mouka hladká, vývar zeleninový, smetana sojová, petrželka, batáty, máslo, mléko, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu