Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rosol

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Yvona

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 481 kJ /
832 kcal
Bílkoviny102,26 g
Tuky33,44 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 719 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy25,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod. Krok 2: Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka. Krok 3: Měkké maso a zeleninu scedíme, vývar přisolíme, popř. přikyselíme a necháme zchladnout. Z tuhnoucího rosolu lžící sbíráme tuk. Krok 4: Rosol znovu zahřejeme a do teplého (nikoliv horkého) zašleháme bílky a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme směs k varu. Krok 5: Jakmile se rosol vařil, bílek se srazil a strhl s sebou všechny nečistoty. Pak rosol odstavíme. Krok 6: Nakonec rosol scedíme a necháme přes plátěný ubrousek překapat.

Zveřejněno 14. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rosol

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnAB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rosol

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnAB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jak jsem se koukal, tak jsem nikde nedokoukal, že by skutečně prasátko vlastnilo kližku;-(. Asi má na to móc krátké nohy:-O

Kližka je stejné pojmenování pro stejné části masa jak u hovězího tak vepřového - viz odkaz - pod nadpisem - Vaření:hovězí, telecí, vepřové - http://www.cucinait.cz/index.php?action_cls=clanek...

No, tak to taky nevím, kde má prase kližku?:-O

Nejsem anatom, ale prosím o poučení, kde má vepřík kližku:-?

spagetko ani kližku myslím vepřovou

Vepřové kůže jsem nějak v sortimentu u řezníka nezahlédla (rosol dělám z nožiček, kolena, hlavy - tam už kůže je), kližku myslíš taky vepřovou?

Tématické fráze:
rosol, recept na domácí aspik, vepřový rosol, aspik z nozicek a kuzi, rosol recept, recept na rosol, jak udělat rosol, rosol z vepřového kolena, recepty na domácí aspik, jak se dělá rosol, jak se dělá jablečný rosol, rosol z vepřového masa, aspik recept, třešňový rosol, aspik z vepřového kolena, rosol z kůží, čištění rosolu, maso v rosolu, rosol z nožiček, recepty rosol

Suroviny:
kližka hovězí, kůže vepřová, nožička vepřová, voda, sůl, zelenina kořenová, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, ocet, bílek, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu