Celerová „paštika“
Lahodná bezmasá pomazánka, která připomíná paštiku, skvěle chutná na opečeném toustu v kombinaci s chilli a čerstvou petrželkou. Připravíme ji z vařeného celeru a konzervovaných fazolí.
Postup přípravy
Krok 1: Z celeru odstraníme slupku a nakrájíme ho na kostky. Povaříme ve slané vodě doměkka a slijeme.
Krok 2: Přidáme propláchnuté fazole, citronovou šťávu, olivový olej, nadrcený česnek, sůl, pepř a vše rozmixujeme na hladkou kaši.
Krok 3: Směs necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.
Krok 4: Pak paštiku servírujeme posypanou drceným chilli a ozdobenou čerstvou petrželkou, nejlépe s opečenými toasty.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Moje poznámka
Celerová „paštika“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xW62
Nejnovější recepty
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Hrnkový beránek
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 18 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno 11. 4. 2025 17:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché sýrové těstoviny vařené v mléce
Kukykuk před 5 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Styliane před 5 hodinami
Šunkofleky
hortenzie před 6 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek s celerem
Radka61 před 7 hodinami
Bramborový gulášek
jukub před 7 hodinami
Rychlé langoše
Martas_ před 8 hodinami
Hospodský zelný salát
milede před 9 hodinami
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
libusekubinova54 před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
vikinka09 před 11 hodinami
Strouhané řezy s jablky
Lenifuk před 13 hodinami
Suroviny:
celer,
fazole bílé,
citron,
olej olivový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
petrželka zelená
Komentáře (1)