Celerové lasagne
V tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou.
Postup přípravy
Krok 1: Celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a chvíli povaříme ve slané vodě. Pak jej propláchneme studenou vodou a dáme na ubrousek osušit.
Krok 2: Z klobás stáhneme střívko a dáme je na chvíli na rozehřátou pánev s lžičkou másla. Jakmile se zahřejí a vytvoří kaši, potřeme každý kousek celeru masovou kaší a naskládáme je po 3-5 kusech na sebe. Celerové lasagne skládáme do zapékací misky, poklademe je kousky másla a 10 minut zapečeme při 180 °C.
Krok 3: Smetanu dáme vařit společně s tymiánem a vínem. Omáčku vaříme asi 3 minuty, pak ji dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Zalijeme trochou vývaru a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody. Krátce povaříme.
Krok 4: Horké lasagne poléváme omáčkou, podáváme s bramborami, těstovinami nebo jen s opečenou bagetou.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D9w
Moje poznámka
Celerové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D9w
Nejnovější recepty
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 3 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
Swarofka před 3 minutami
Svíčková omáčka:
imzlin@seznam.cz před 16 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
IvanaJa před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
zelviky před 1 hodinou
Afrika řezy
JanaK24 před 2 hodinami
Vepřové maso se žampiony a rýží
Moanka před 3 hodinami
Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů
Moanka před 3 hodinami
Čevapčiči podle starých kuchařek
Moanka před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Marcela0123 před 5 hodinami
Suroviny:
celer,
klobása bavorská,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
pepř mletý,
sůl,
hořčice,
tymián,
máslo,
škrob kukuřičný,
vývar masový
Komentáře (1)