Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Šťavnaté plátky krkovičky jsou vždy sázkou na jistotu. V tomto lahodném jídlu z jednoho pekáčku je krkovička doplněna o měsíčky cibule, plátky žampionů a kolečka pórku. Stačí už jen doplnit o oblíbenou přílohu.
Postup přípravy
Krok 1: V uzavíratelné misce smícháme ingredience na marinádu. Očištěné maso nakrájíme na 3 plátky, které mírně naklepeme a z obou stran potřeme marinádou. Vložíme do misky, uzavřeme a necháme v chladu přes noc marinovat.
Krok 2: Půl hodiny před pečením vyndáme maso z lednice. Zapneme troubu na 180 °C. Pekáček vymažeme sádlem nebo olejem.
Krok 3: Na dno poklademe na měsíčky nakrájenou cibuli. Na to položíme maso a přidáme žampiony nakrájené na plátky a kolečka pórku.
Krok 4: Přelijeme zbylou marinádou z misky. Pekáček uzavřeme a dáme péct na zhruba 40 minut. Pokud je maso dostatečně měkké, odkryjeme a dopečeme ještě 10-15 minut na pěknou barvu.
Krok 5: Podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s rýží.
Zveřejněno 13. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Moje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 43 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 48 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 55 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 7 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
jogurt bílý,
koření country,
kečup sladký,
majonéza,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
žampióny,
pórek,
cibule
Komentáře (2)