Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 549 kJ / 3 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 195,46 g |
| Tuky | 232,58 g |
| Vláknina | 20,92 g |
| Cholesterol | 551 mg |
| Sodík | 4,62 g |
| Sůl | 11,20 g |
| Sacharidy | 51,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm).
Krok 2: Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy, přidáme bobkové listy a lístky tymiánu a rozmarýnu. (Já nesehnal čerstvý, tak jsem dal sušený).
Krok 3: Zakápneme olejem a přilijeme víno. Směs lehce osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme odležet. (podle toho jak pospícháte - nejlépe přes noc).
Krok 4: Cibuli, rajčata a mrkev oloupeme.
Krok 5: Olivy necháme okapat. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na špalíky a rajčata s olivami na plátky. Slaninu na kostičky.
Krok 6: Pokud máte PH, ve kterém je možná příprava na sporáku, tak ho rozehřejeme, potřeme olejem a osmažíme cibuli.
Krok 7: Pak přidáme slaninu a necháme vypéct. Přidáme maso bez marinády a orestujeme. Přidáme mrkev,rajčata, olivy a přilijeme marinádu.
Krok 8: Pokud máte PH, který není určen pro přípravu na sporáku je možné na pánvi a pak přendat.
Krok 9: Pomalíme na st. 1 asi 7 hodin.
Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.
Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpXj
Moje poznámka
Hovězí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpXj
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 50 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovězí po provensálsku,
maso po provensálsku,
hovězí maso po provensálsku,
vepřové maso po provensálsku,
vepřové po provensálsku,
hovezi platky po provensalsku,
po provensálsku,
hovězí po provansalsku,
hovězí zadní příprava,
hovězí pečeně po provensálsku,
hovězí zadní recept,
veprový kostka po provensalsku,
maso po provencálsku,
recept hovězí po provensálsku,
hovězí nudličky po provencálsku,
hovězí příprava,
hovězí po provencálsku,
hovězí na provensálsku,
vepřové kostky po provensálsku,
pomalý hrnec recepty
Suroviny:
hovězí zadní,
víno bílé,
rajče,
slanina anglická,
olivy černé,
mrkev,
cibule,
česnek,
bobkový list,
tymián čerstvý,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
olej olivový
Komentáře (10)