Srnčí kýta na smetaně
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou. Podávejte ji nejlépe s kynutým či karlovarským knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 602 kJ / 2 534 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,70 g |
| Tuky | 251,40 g |
| Vláknina | 20,30 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 9,40 g |
| Sacharidy | 43,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření na divočinu. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc.
Krok 2: Druhý den rozehřejeme troubu na 160 °C. Maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
Krok 3: Do pekáče vložíme mraženou zeleninu, koření a připravenou kýtu. Zakryjeme alobalem, aby maso nevyschlo.
Krok 4: Podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme asi 3 hodiny.
Krok 5: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.
Krok 6: Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme ji spolu s výpekem do většího hrnce a rozmixujeme, případně i propasírujeme.
Krok 7: Omáčku zjemníme smetanou. Podle potřeby můžeme zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pokud zahustíme moukou, tak omáčku ještě provaříme alespoň 15 minut.
Krok 8: Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Krok 9: Podáváme s knedlíkem dle chuti.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Moje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 48 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta recepty,
srnči svičkova na smetaně,
srnčí kýta,
srnci svickova na smetane recept,
recept na srnčí kýtu,
srnci kyta recept,
kýta na smetaně,
divocina na smetane,
recepty srnčí kýta,
srnec na smetaně,
srnčí maso na smetaně,
recept srnči kýta,
svíčková na smetaně z divočiny,
kanci kyta na smetane,
recepty ze srnčí kýty,
recepty na srnčí kýtu,
svíčková z divočiny,
srnčí svíčková,
recept na srnčí kýta,
recepty divočina srnčí
Suroviny:
kýta srnčí,
máslo,
koření na divočinu,
slanina uzená,
směs zeleninová mražená,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
cukr krystal,
šťáva citronová
Komentáře (5)