Babiččina podmáslanka
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z pár surovin, rychle připravená a přitom chuťově prostě geniální.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 022 kJ / 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,40 g |
Tuky | 28,16 g |
Vláknina | 4,68 g |
Cholesterol | 339 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 63,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do vroucí vody (vody dáme pouze tolik, aby byly brambory ponořené, ne více), přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín a sůl. Vaříme pod pokličkou.
Krok 2: Kopr nasekáme. Česnek oloupeme a nastrouháme. Do většího hrníčku nalijeme část podmáslí, rozklepneme vajíčko, přidáme hladkou mouku, kopr, rozkvedláme a za stálého míchání přiléváme k bramborům.
Krok 3: Přidáme zbytek podmáslí, nastrouhaný česnek a mícháme, dokud polévka nezačne vařit. Necháme chvíli probublávat a hlídáme, aby se polévka nepřichytla ke dnu.
Krok 4: Odstavíme, přidáme kousek másla, promícháme, můžeme přidat i kapku 8% octu, podle chuti cukr a servírujeme.
Zveřejněno 6. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Moje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 9 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 4 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 4 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 5 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 8 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 8 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 9 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 9 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 10 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 10 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 11 hodinami
Tématické fráze:
polévka z podmáslí,
koprová polévka od babičky,
jak zamrazit kopr,
podmáslová polévka,
babicciny recepty,
kyselka polévka,
jelení jazyk houba recept,
polívka z podmáslí,
polévka kyselka,
kyselka recept,
recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý,
jak zmrazit kopr,
libeček použití,
jelení jazyk houba,
polévka z kefíru,
koprová polévka z podmáslí,
jelení jazyk houba recepty,
recepty koprová polévka od babičky,
podmáslová polévka s koprem,
polívka kyselka
Suroviny:
podmáslí,
brambory typ a,
česnek,
kopr,
kmín celý,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
cukr,
ocet,
mouka,
vejce,
máslo
Komentáře (58)
já jsem ho dnes dala a moc si pochutnala
posílám další bodík a obrázky.. ovšem.. polévky jaksi fotím nerada
rébí ještě jednou děkuje
kdysi jsem ji zkoušel uvařit, ale podmáslí se mi vždycky nějak vysráželo.Tak jsem to vzdal. Ale podle tvého receptu se mi povedla a chutnala celé rodině!
Musím ji uvařit nejen pro sebe, ale hlavně pro mého tátu - čím je starší, tím víc vzpomíná na jídla od své babičky. Miluje jakoukoli "kyselku", zbožňuje kopr... Zkrátka - Jendo, díky, Tvůj recept se mnou pojede na chalupu, tam ho zrealizuju, předložím tatínkovi a ozvu se po Velikonocích. My si s tátou dozajista pošmáknem a ostatní se rádi přidají