Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková
Jednoduchý trik, jak ušetřit čas v kuchyni! Připravte jeden základ a proměňte ho ve dvě oblíbené omáčky – rajskou a svíčkovou. Ideální řešení pro chutný oběd bez zbytečné námahy.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kousky nebo nastrouháme a osmahneme na kousku másla nebo oleje.
Krok 2: Pak přidáme koření, podlijeme trochou vývaru nebo vody, vložíme maso nebo kuličky připravené z mletého masa a dusíme do změknutí zeleniny i masa.
Krok 3: Potom vyndáme maso a koření a rozmixujeme zeleninu. Tím je základ pro omáčky hotový.
Krok 4: Pokud budeme dělat rajskou omáčku, přidáme rajský protlak, trochu sladké smetany na zjemnění, cukr podle chuti, špetičku mleté skořice, zahustíme strouhaným perníkem a necháme provařit. Maso dáme do omáčky prohřát.
Krok 5: Pokud budeme dělat svíčkovou omáčku, přidáme do základu zakysanou smetanu, zahustíme záklechtkou, provaříme a podle chuti přisladíme nebo přikyselíme. Maso dáme do omáčky prohřát.
Krok 6: Servírujeme, nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s čím máme rádi.
Zveřejněno 8. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pz6p
Moje poznámka
Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pz6p
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 10 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 13 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 8 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 9 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 10 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 10 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 10 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 10 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 10 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 11 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 11 hodinami
Tématické fráze:
rychlé omáčky,
zaklad na omacku,
základ na svíčkovou,
zaklad na rajskou omacku,
rychlá svíčková omáčka bez masa,
svíčková se sekanou,
rychlá svíčková,
svíčková z halalí,
rychla rajská omáčka,
svíčková omáčka se sekanou,
sekaná svíčková,
zaklad na rajskou,
zaklad na omacky,
základ omáčky,
rychlá svíčková omáčka z halali,
zaklad omacek,
svíčková omáčka recept,
kucharska pohotovost rajska omacka,
rajská omáčka z halali,
svickova omacka
Suroviny:
cibule,
zelenina kořenová,
máslo,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření,
koření hřebíček,
vývar masový,
maso,
protlak rajčatový,
skořice mletá,
cukr,
smetana sladká,
smetana kysaná,
šťáva citronová,
mouka polohrubá,
perník
Komentáře (13)