Olivová tapenáda
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm si na opečeném pečivu můžete sami vychutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 32,68 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 13,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Moje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Nejnovější recepty
Dančí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem
Přidáno před 7 hodinami
Plněné těstoviny se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno 21. 4. 2025 08:02
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno 21. 4. 2025 05:00
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Kava 2 před 10 minutami
Rychlé bramborové knedlíky se slaninou a pórkem
AnetaKohoutova před 2 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
pavelimrich91 před 2 hodinami
Ovocné knedle
pavelimrich91 před 2 hodinami
Dršťková polévka I
pavelimrich91 před 2 hodinami
Rajčatový salátek
pavelimrich91 před 3 hodinami
Kynutý knedlík
pavelimrich91 před 3 hodinami
Guláš z hovězího ...
pavelimrich91 před 3 hodinami
Pórková polévka krémová
pavelimrich91 před 3 hodinami
Rychlá vajíčková pomazánka
TerezaD před 6 hodinami
Tématické fráze:
tapenáda z černých oliv,
olivova topenada,
olivová pasta,
topenada,
tapinada,
rajčatová tapenáda,
olivová pasta recept,
olivová pomazánka,
tepenáda,
tapanáda,
tapenáda z černých oliv recept,
tapenara,
pasta z oliv recept,
olivová tepenáda,
terpenada,
pasta z cernych oliv recept,
pomazánky,
kapenada,
topenáda z oliv,
tarpenáda
Suroviny:
česnek,
olivy,
kapary,
petržel,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (20)