Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milouškovy oblíbené broskvové řezy

Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta, které jsou vláčné a šťavnaté. Vychlazené jsou osvěžujícím moučníkem v létě, v zimě zase jako řezy ke kávě a pro návštěvu. Nejlepší jsou na druhý den, když se chutě propojí a piškot zvláční.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 631 kJ /
3 975 kcal
Bílkoviny63,63 g
Tuky145,36 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 463 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy599,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Vejce našleháme s cukrem, přidáme hladkou mouku, kypřicí prášek, 10 lžic vlažné vody a 10 lžic oleje. Krok 3: Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Krok 4: Pečeme při 180 °C asi tak 20 minut. Krok 5: Mezitím připravíme krém. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem a poté přimícháme zakysanou smetanu. Krok 6: Po vychladnutí piškot rovnoměrně namažeme krémem a poklademe broskvemi nakrájenými na měsíčky. Krok 7: Šťávu z kompotu doplníme do půl litru vodou a uvaříme v ní pudink, který během vaření dosladíme podle chuti. Krok 8: Polevu necháme lehce zchladnout a nalijeme ji na řezy. Krok 9: Hotové řezy dáme vychladit do ledničky. Nejlepší jsou až na druhý den.

TIP: Recepty s ovocnými kompoty

Zveřejněno 18. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0MX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0MX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Už se chladí :-D Jsem na ně zvědavá <3 :-8

Dnes upečeny, jsou opravdu moc dobré:yes::yes::yes::-) Přidávám i fotku:-)

Řezy jsou dobré, jen zakysaná smetana jakoby trošku "rozmočí" piškot. Ale jinak chutnali. :yes: Přidávám i své foto.

Chválím chválí, vždycky když je doma udělám, tak zachvili nejsou...ani se nestihnout rozležet !!!
Díky za super recept :-)

Lada: Tak to mě moc těší, že řezy dělají u vás doma takovou radost. U nás máme také rádi tyhle šťavnaté moučníky. Moc děkuji za milá slova. :-K

Ahojky tahle lahůdka u nás doma sklidila obrovský úspěch.Rodina i přátelé jí milujou takže samozdřejmně nemůže chybět na stole když čekáme návštěvu a nebo když mají dětičky na něco chut.Moc moc děkuji za tyto řezy.:yes::yes::yes::yes::-p

simča: to je skvělé, že se zabydlely i v jiné domácnosti. ;-):-K

Oblíbené nejen Milouškovy - doma 3 chlapáky a po tomto moučníku se vždycky zapráší!!Takže zasílám bodík:yes:

Výborné řezy,chutnali moc:-):yes:

Evi, díky, to mě těší, že jste návštěvu neodradili a že jim chutnalo. . . ;-)

Řezy jsou opravdu vynikající, návštěvě se dělaly boule za ušima :-) :yes: +20

aaa, ano, ten pudink uvařit ze šťávy z kompotu a dolít vodou do 1/2 l, jak je psáno v ingrediencích na polevu. Ať se daří! ;-)

můžu se zeptat ten pudink mám vařit z té šťávy?:-p

ty upeču ;-)

Moooc krásné :) o víkendu se na ně vrhnu :);-)

Tématické fráze:
broskvove rezy, broskvové řezy se zakysanou smetanou, broskvové řezy s krémem, oblíbené moučníky, broskvové řezy se šlehačkou, broskvový řez, řezy s broskvemi, broskvové řezy s pudinkem, broskvové řezy s tvarohem, broskvové řezy na plech, broskvové řezy recept, broskové řezy, řezy lada, miloušovi řezy, řezy z broskvového kompotu, broskvové řezy ze zakysanou smetanou, broskvové řezy s želatinou, broskvové řezy zakysená šlehačka, řezy broskvové, řezy na plech s broskvemi

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr, kypřící prášek do pečiva, voda, olej, kompot broskvový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr, smetana zakysaná, pudink vanilkový, šťáva kompotová, cukr, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu