Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z cizrny a hummus

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 538 kJ /
1 802 kcal
Bílkoviny106,46 g
Tuky31,34 g
Vláknina186,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy182,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Namočený cícer uvaríme, ku koncu pridáme do vody soľ. Scedíme, necháme vychladnúť. Paradajky a cibuľu aj s vňaťou pokrájame, zmiešame s cícerom, pridáme olej, citrónovú šťavu, cukor, príp. pokrájané biele tofu, posekanú žeruchu alebo pažítku. Necháme v chlade odležať. Krok 2: Chutí ako príloha, ale aj samostatne ako ľahká večera s pečivom, hriankou.
Ak už máme uvarený cícer, spravme si aj pomazánku, obyčajne chutí každému na topinky aj na arabský chleba. Krok 3: Hummus - arabská pomazánka:
Cca 200 g uvareného cíceru rozmixujeme s 2-3 PL sezamových zrniečok a trochou vody z varenia, pridáme 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku, citrónovú šťavu a soľ. Podávame pokvapkané olejom, chutí s arabským chlebom k arabským jedlám.

Zveřejněno 7. 4. 2009

Poznámka autora magdalenka

Doporučujem nepoužívať konzervovaný cícer - cizrnu. Konzervy sú podľa mňa východiskom z núdze, ak nás tlačí čas a podobne. Je veľký rozdiel medzi jedlom pripraveným z konzervovanej suroviny alebo čerstvo uvarenej.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z cizrny a hummus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjZ0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z cizrny a hummus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjZ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Alenka:tiež si myslím...;-)

Mňam je to výborné :yes::-p

Sodovka: hummus a šalát sú dve odlišné jedlá, dva rôzne recepty, jedno je pomazánka, druhé normálny šalát. Iba ja som z neznámych príčin oba recepty dala pod seba, zrejme preto, že aj doma robím hummus vždy vtedy, keď varím cizrnu na šalát alebo na polievku.
Cizrnu si namoč večer a var druhý deň, potom to trvá cca hodinu, ku koncu varu osolím. Je chuťovo veľmi dobrá, lepšia ako všetky ostatné strukoviny, chutí aj iba tak - uvarená, trošku vzdialene pripomína gaštany. Ja si uvarím vždy väčšie množstvo, scedím a časť zamrazím pre strýka náhodu.
Idem hore dať do receptu nejakú poznámku...
Želám peknú nedeľu.

Magdalénko, ten hummus - arabskou pomazánku zamíchat do salátu, nebo ten humus - rozmixovanou a ochucenou cizrnu namazat na chleba a jíst ze salátem = nerozmixovanou cizrnou, rajčátkem, cibulí, sýrem tofu ... ? Cizrnu neznám a chtěla bych ji vyzkoušet.:-)

:yes::yes::-p

Moc se mi líbí tvá poznámka o konzervách jako východisku z nouze, Magdalenko, mám stejný názor :yes:.

Máš pekné fotky...

Hummus mám moc ráda,:-p dělám stejně a magdalence posílám bodík :yes::-)

Tématické fráze:
cizrna recepty, cizrna v receptech, humus recept, recepty z cizrny, cizrnový humus, cizrnový hummus, humus z cizrny, salát s cizrnou, cizrna, cizrna humus, cizrna recept, recepty cizrna, recept humus, recept na humus z cizrny, cizrnovy salat, recept na humus, humus cizrna, humus recepty, recept cizrna, cirzna

Suroviny:
cizrna, cibule, rajče, sůl, olej, citron, cukr, řeřicha, sýr

Přidat fotografie receptu