Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát a brambory netradičně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 999 kJ /
1 434 kcal
Bílkoviny33,60 g
Tuky55,85 g
Vláknina36,03 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy181,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Krok 2: V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor. Zakápneme citrónovou šťávou a dvěma lžícemi vody. Krok 3: Uvařené brambory scedíme, trošku protřepeme, aby se narušil jejich povrch a necháme okapat. Krok 4: Na hluboké pánvi rozpálíme olej a máslo a opékáme na něm brambory ze všech stran dozlatova a dokřupava. Krok 5: Brambory dáme stranou a do pánve vlijeme směs koření a citronu, vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Hezky to voní. Krok 6: Pak zvýšíme plamen, přidáme omytý a okapaný špenát a vaříme prudce asi 2-3 minuty, dokud listy neovadnou. Krok 7: V tomto okamžiku do pánve vrátíme brambory, společně promícháme a je hotovo.

Tuto nezvyklou, ale překvapivě chutnou kombinaci podáváme s bílým jogurtem.

Zveřejněno 2. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát a brambory netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvn5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát a brambory netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvn5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

zizala: vypadá to na pátek:-8:-D pak podám raport;-):-D:yes:

rebeka: Ten bude úplně výbornej ;-):-p

zizala: tak tedy ano.. zkusím a písnu..jo, a mám baby špenát.. to půjde, což;-):-):-?

rebeka: Děkuju, mám ráda zajímavé recepty ;-) Myslím, že gnocchi tu chuť hodí jinam, ale klidně to zkus a dej vědět :-K

:-O:-O toť velmi zajímavé;-):yes::yes:
a žížule, tak mě napadá.. co tak použít místo brambor gnocchi.. to by snad šlo, ne;-):-?

BILKOVAI: budu ráda, pokud vyzkoušíš, opravdu to bylo dobré :-p

Další kombinace surovin, která by mě nenapadla. Ale jo, vypadá to moc jedle:-p:-*...+1:yes:

díky za tip!!

:-p to vypadá moc chutně:-K

:-p:-):yes:

Díky za ohlasy, těším se, pokud někdo vyzkouší:-K:-K

:-p:-p:yes:

Špenát máme moc rádi a tohle vypadá opravdu hodně zajímavě:-p+4:yes:

Jaruško, na téhle dobrotě bych si moc pochutnala, spěchám s bodíkem:yes:

Jůůů, to bych si pochutnala! :yes::-) +2

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
jak upravit baby špenát, úprava baby špenátu, úprava špenátu, úprava listového špenátu, jak upravit listový špenát, baby špenát úprava, listový špenát recept, listový špenát úprava, úprava čerstvého špenátu, jak upravit spenat, úprava mraženého špenátu, jak upravit čerstvý špenát, mražený listový špenát, čerstvý špenát recept, čerstvý listový špenát recept, špenát úprava, spenat s bramborem, příprava listového špenátu, recept - listový baby špenát, baby špenát recept apetit

Suroviny:
brambory, špenát čerstvý, semínka hořčičná, římský kmín mletý, paprika sušená pálivá, česnek, zázvor, šťáva citronová, olej olivový, ghee, jogurt bílý

Přidat fotografie receptu