Suroviny
Porce: 4-5 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 663 kJ / 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,83 g |
| Tuky | 3,46 g |
| Vláknina | 12,80 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 468 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 22,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdíčka zbavíme krvavých sraženin, dobře opláchneme a vložíme do papiňáku. Přidáme 2 celé cibule, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, masox, všechno koření (nejlépe v takzvaném vajíčku na luhování čaje, pak nemusíme nic z vývaru lovit).
Krok 2: Přilijeme 1 litr horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem vaříme 50 minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme, srdíčka vyndáme, nakrájíme na plátky a z vývaru také odstraníme koření.
Krok 3: Ponorným mixérem veškerou zeleninu ve vývaru rozmixujeme, přidáme rajský protlak, dochutíme solí, octem, cukrem a ještě 2 minutky provaříme.
Krok 4: Vložíme nakrájené srdíčko, přidáme lžíci másla na zjemnění omáčky a podáváme s knedlíkem, noky, těstovinami nebo rýži.
Zveřejněno 22. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčková"rajská"z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwlJ
Moje poznámka
Srdíčková"rajská"z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwlJ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 56 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 13 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka v papiňáku,
rajska omacka z papinaku,
jak varit rajskou v papinaku,
rajska,
srdickova omacka,
rajska omacka se srdickem,
jak vařit maso v papináku na rajskou,
rajská omáčka ze srdicka,
recepty papiňák,
vepřová plec s rajskou omáčkou v papináku,
srdíčková rajčata,
srdicka z rajskych,
rajská omáčka recept v papiňáku,
papiňák 3 litry,
jak dlouho vařit ovar v tlakovem hrnci,
rajská polévka v papiňáku,
rajska z pspinaku,
rajska polevka z papinaku,
rajská z hovězího srdce,
rajčata srdíčková
Suroviny:
srdce vepřové,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
bobkový list,
koření hřebíček,
pepř celý,
skořice celá,
tymián,
masox,
sůl,
cukr,
ocet,
máslo
Komentáře (11)
Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkama
Děkuji za milé komentáře a body
Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
Za bezvadný popis posílám první bodík