Exotické jehně
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete připravit netradičním způsobem, můžete se zde inspirovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 511 kJ / 1 556 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,37 g |
| Tuky | 79,03 g |
| Vláknina | 19,32 g |
| Cholesterol | 390 mg |
| Sodík | 436 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 89,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pripravíme si hlbší hrniec. V ňom na na dvoch lyžiciach oleja za častého miešania osmahneme mäso a keď zhnedne zo všetkých strán vyberieme ho a odložíme na tanier.
Krok 2: Do toho istého hrnca dáme 1 lyžicu oleja, cibuľu a cesnak a opekáme na miernej teplote asi 5 minút.
Krok 3: Potom pridáme opečené mäsko, citrónovú šťavu, vývar, med, škoricu, sladkú papriku, jednu lyžičku soli a podľa chuti čierne korenie. Privedieme do varu, prikryjeme a teplotu znížime tak, aby sa nám mäso pomaly dusilo. Necháme dusiť 30 minút, sem-tam premiešame.
Krok 4: Medzitým si nakrájame mrkvu a papriku na menšie kúsky. Po uplynutí 30 minút pridáme nakrájanú zeleninu a opäť necháme dusiť 30 minút.
Krok 5: Následne pridáme hrozienka, ešte trochu podusíme, aby sa hrozienka začali rozvárať – cca 10-15 minút.
Krok 6: Mäso a škoricu povyberáme von a do zmesi v hrnci pridáme mleté mandle. Zmes rozmixujeme najemno ponorným mixérom.
Krok 7: Mäsko vrátime do omáčky, trochu prevaríme a môžeme servírovať.
Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.
Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.
Zveřejněno 23. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Exotické jehně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYA6
Moje poznámka
Exotické jehně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYA6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak upéct jehně,
exotické recepty,
jehně,
recepty z jehně,
kuře ala jehně,
exotycke recept,
marinada na jehně,
jehne omacka,
opékáme jehně,
exotické recepty na vaření,
jehně mám ráda recepty,
marocký kuskus s jehně,
recept na jehně,
recepty na grilovane jehne,
jehně příprava jídla,
marunada na jehne,
grilované jehňě,
recept kuře ala jehně,
recept na grilovane jehne,
jehně diskuze
Suroviny:
maso jehněčí,
olej,
cibule,
česnek,
šťáva citronová,
vývar masový,
med,
skořice celá,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
mrkev,
rozinky,
mandle mleté,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)
ahoj, ta rajcinova polievka je superrychla a chutna! Naozaj sa oplati vyskusat!
ahoj, aj ja som sa trochu tej kombinacie obavala, ale vysledok ma milo prekvapil