Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangasius s čerstvým špenátem

K rybě se skvěle hodí jemně ochucený špenát. Ochutíme ho česnekem, podusíme a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Rybu stačí krátce orestovat na pánvi a je hotovo. Můžeme podávat jen tak, nebo jako přílohu zvolíme brambory.

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 211 kJ /
529 kcal
Bílkoviny39,82 g
Tuky32,30 g
Vláknina10,03 g
Cholesterol 111 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy15,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pangasia okořeníme a necháme v chladu 15 minut odležet. Krok 2: Špenát omyjeme, nakrájíme a spaříme. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a přidáme špenát, česnek a špetku soli, podlijeme asi 300 ml vody a dusíme do měkka. Na konci dušení přidáme smetanu a prohřejeme. Krok 4: Rybu osušíme a z každé strany cca 5 minut restujeme na předem rozpáleném oleji. Krok 5: Při udržování váhy podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami. Při redukci váhy podáváme bez přílohy.

TIP: Další oblíbené recepty z ryb

Zveřejněno 28. 1. 2010

Poznámka autora Institut…

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1384 kJ

sacharidy 37,31 g

bílkoviny 16,53 g

tuky 11,83 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® (http://www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius s čerstvým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RO9z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius s čerstvým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RO9z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Bylo to dobré ...
Při redukci váhy se hodí místo přílohy dát např. okurkový salát s bílým jogurtem.

Jestli to má být zdravé, tak rozhodně pangasius, který je opravdu podřadnou rybou, zdravý není. S jinou rybou si tuto kombinaci dovedu dost dobře představit.

Právě jsme dojedli. Výborné :yes:. Děkuji

no tééda ... to musí byt vynikajicí .. takže jdu na kopřivy at si mohu udelat tak skvělé jidlo .. snad se povede :yes::-p:-p

:-.

To si někdy udělám, ráda sem tam něco sním zravého.Díky:yes:

Dietu sice nedržím, ale docela dobře cítím, že to bude dobrý i promne "nedietáře";-)Institute dávám vám 1.boda:yes:

Tématické fráze:
úprava baby špenátu, úprava čerstvého špenátu, uprava špenatu, uprava listoveho spenatu, jak upravit baby spenat, recepty s baby špenátem, baby špenát recepty, baby špenát úprava, listový špenát úprava, listový špenát příloha, čerstvý špenát jako příloha, recepty z čerstvého špenátu, špenát úprava, jak uvařit listový špenát, jak uvařit baby špenát, špenát jako příloha, příprava čerstvého špenatu, čerstvý špenát-úprava, pangasius úprava, pangasius s listovym spenatem

Suroviny:
pangasius, špenát, česnek, smetana kysaná, olej olivový, sůl, koření na ryby

Přidat fotografie receptu