Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček.
Suroviny pro 1 dávka
z jedné lžíce houbiček je 250 ml kefíru
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kefírové houbičky dáme do nádoby, zalijeme studeným mlékem a necháme přes noc na kuchyňské lince zrát.
Krok 2: Druhý den hotový kefír plastovou lžící promícháme a přecedíme. Houbičky nemusíme každý den proplachovat, vložíme je zpět do sklenice, zase zalijeme mlékem a tento postup každý den opakujeme.
Krok 3: Houbičky časem, asi tak za 14 dnů, nabudou - musíme mléka dát o dávku víc, jinak je kefír hodně kyselý.
Krok 4: Pokud nebudeme stíhat konzumovat, můžeme houbičky zalít mlékem a dát zrát do ledničky. Chladem se proces zpomalí a přecedit můžeme i za 2 dny. Nebo je možné houbičky propláchnout studenou vodou, zalít je zase studenou a nechat v lednici 3-4 dny "vyhladovět".
Zveřejněno 10. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
Moje poznámka
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 40 minutami
Chřestová polévka
Přidáno před 55 minutami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 3 hodinami
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné řezy s tvarohem a smetanou
chocho před 19 minutami
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 2 hodinami
Upečená naložená krkovička
tara23 před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 3 hodinami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
michna před 4 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 18 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 19 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 20 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 23 hodinami
Houbový pekáček
bobnak 27. 4. 2025 12:08
Tématické fráze:
tibecká houba,
tibetská houbička,
tibetské houbičky,
houba do mléka,
kefírové houbičky,
tybecka houba,
kefirova houbicka,
tibecká houba na zdraví,
kefírové houbičky prodej,
jak uchovat tibetskou houbu,
houbičky do mléka,
houba v mléce,
tibecké krystaly,
tibecke houbičky,
tibecka houba do mleka,
tibecká houba-recepty,
tibeckahouba,
kefirove mleko,
tvaroh z kefiru,
tybetska houba
Suroviny:
houba kefírová tibetská,
mléko
Komentáře (107)
rád bych nabídl zdarma nebo za poštovné tibetskou kefírovou houbu.
Osobní převzetí zdarma v Praze Háje Mirošovská.
Nebo zašlu poštou za poštovné.
Kontakt daft.ryba@seznam.cz
S pozdravem David
můžete mi napsat na email: jasinkocin@seznam.cz
Výborná na posílení imunity celého těla.
Posílám mladé,zdravé houbičkypěstované ve farmářském mléce.
Brno osobně,jinak na dobírku
V případě zájmu pište na e-mail radomira.r@seznam.cz
Houby mám namnožené,mohu poslat.Radomíra
Výborná na posílení imunity celého těla.
Posílám mladé,zdravé houbičky.
V případě zájmu pište na e-mail radomira.r@seznam.cz
jsem z Chomutova a měla bych velký zájem o houbičku. Je Vaše nabídka ještě aktuální? Moc Vám děkuji za odpověď
Verča
coccinell.a@seznam.cz
(Andrea.Peldova@seznam.cz)
B.P.:
B.P.:
B.P.:
charvatjana@seznam.cz
bg.jhanusova@yahoo.com
Mě bohužel houbička po letech uhynula a nemohu zájemcům vyhovět.
coccinell.a@seznam.cz
Jééé odkapání, prommiň už to došlo
U nás výroba sýra neuspěla pro nedostatek místa a hodně zvídavé kočky,které ničemu nedají pokoj
http://www.toprecepty.cz/recept/23380-domaci-syr-z...
Podívej se na poslední fotku,tam je vyfoceno v cedníku a druhý den,jak vypadá po odkapání.
Ještě k tomu provaření-čím dýl se kefír vaří,tak pak je tvrdší a drobivější.
gaby.simon@seznam.cz
Děkuji
Houba se mi množí rychleji něž stačím rozdat.
Brandýs nad Labem,Praha 9.
janacek.r@seznam cz
tak to bych také ráda vyzkoušela tak až budete míti houbu tak se hlásím.
Napiš na SZ.
Jestli má ještě někdo další zájem, napište.
http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
ty máš ode mě ovšem další bod,protože tohle je moc dobré a hodně zdravé
K receptu nejsou žádné komentáře.