Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček.
Suroviny pro 1 dávka
z jedné lžíce houbiček je 250 ml kefíru
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kefírové houbičky dáme do nádoby, zalijeme studeným mlékem a necháme přes noc na kuchyňské lince zrát.
Krok 2: Druhý den hotový kefír plastovou lžící promícháme a přecedíme. Houbičky nemusíme každý den proplachovat, vložíme je zpět do sklenice, zase zalijeme mlékem a tento postup každý den opakujeme.
Krok 3: Houbičky časem, asi tak za 14 dnů, nabudou - musíme mléka dát o dávku víc, jinak je kefír hodně kyselý.
Krok 4: Pokud nebudeme stíhat konzumovat, můžeme houbičky zalít mlékem a dát zrát do ledničky. Chladem se proces zpomalí a přecedit můžeme i za 2 dny. Nebo je možné houbičky propláchnout studenou vodou, zalít je zase studenou a nechat v lednici 3-4 dny "vyhladovět".
Zveřejněno 10. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
Moje poznámka
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
Nejnovější recepty
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 42 minutami
Segedínský závitek
Přidáno před 13 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 13 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 45 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 8 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 10 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 10 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 10 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 12 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 12 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 14 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 14 hodinami
Tématické fráze:
tibecká houba,
tibetská houbička,
tibetské houbičky,
houba do mléka,
kefírové houbičky,
tybecka houba,
kefirova houbicka,
tibecká houba na zdraví,
kefírové houbičky prodej,
jak uchovat tibetskou houbu,
houbičky do mléka,
houba v mléce,
tibecké krystaly,
tibecke houbičky,
tibecka houba do mleka,
tibecká houba-recepty,
tibeckahouba,
kefirove mleko,
tvaroh z kefiru,
tybetska houba
Suroviny:
houba kefírová tibetská,
mléko
Komentáře (107)