Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kuřecí netučná tlačenka s barevnou zeleninkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 10-12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 728 kJ /
891 kcal
Bílkoviny173,44 g
Tuky8,30 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 419 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy30,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře si omyjeme a vaříme ve vodě s kořením i s pórkem do měkka. Vývar pak scedíme, část pórku necháme do výborného vývaru a kuřecí polévky a část ho použijeme do rosolu. Krok 2: Maso si pak nakrájíme na kousky. Pokud si někdo uvaří kuře celé, může si pokrájet i kůži. Krok 3: Podle návodu si připravíme želatinu jako rosol, použijeme chladný vývar z kuřecího masíčka a přidáme do něj pak ocet bud normální nebo kdo co má rád, já jsem dala balzamikový, je chutný do rosolu. Krok 4: Pak jsem vymyla formu, viz obrázek a kuřecí maso jsem položila na dno a přidala jsem okapaný zelený sterilovaný hrášek i nakládanou zeleninku do salátu. Krok 5: Ve formě jsem suroviny řádně promíchala a zalila jsem vše nakonec vzniklým vychlazeným rosolem a dala jsem do druhého dne ztuhnout. Krok 6: Ze zbylého vývaru jsem udělala výbornou polévku v nočkami z vajec a mouky.

Zveřejněno 2. 6. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Na talíři si ještě okyselte, dejte si cibuli, opepřete, já jsem povrch rosolu na talíři pak potřela harisou pro pikantnost, ale to je na každém z Vás. Máte dva pokrmy a to jak polévku a i plnou formu huspeninky. Není to aspiková podoba, ale tlačenka, je tam moře masa a rosolu málo, proto je to jiné, než aspik.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7wG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7wG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

u nás oblíbené, dělám v aspiku i šunkové rolky:-)

No to je skvělé.Manžel si často kupuje drůbeží tlačenku,ale s Tvoji se to nedá srovnat.:yes:Moc děkuji za recept.Ukládám a bodík 10 letí.:yes::yes::-p:-K

BILKOVAI: díky Iwetko:-K

To je super recept:-O:-)) To si udělám do práce. Na obědy nechodíme a co pořád jíst, že? Ivi, to zaslouží plusík:yes:+++1

Tak prave jsem dodelala a uz se chladi v lednici,jen jsem to dala do silikonove babovky. Tak uvidime ale chutna to zatim dobre.

Ja nemam moznost si koupit tlacenku a tohle je i dietni a dobre. Posilam bodika a pak poslu fotku.

Uz s eetsim az to oblozim cibuli,zaliju octem a budu jist

;-) díky janatka:

No vypadá to krásně!!budu muset vyzkoušet.Díky za upozornění nějak jsem tento receptík přešla.

Jana Remkova: Jani, drži to pohromadě, mám to v lednici a krájíme, dokonce další a to druhý den den, to drží pohromadě lépe, ale u nas to dlouho nevydrží:-K :-K:-K:-)

to vypadá moc dobře,taky bych si dala:-p;-):yes:+1

Tohle se mi líbí - moc!Už si tisknu recept;-):yes:

varilamyskakasicku:Ivo, tlačenku se ti zachtělo?;-) taky bych si dal:yes:

Ivo, drží to pokupě? vypadá to superově:-p:yes: jako, já vidím, že jo, ale člověk by nevěřil!:-))

Anna Kocikova: ten pórek být nemusí, ani česnek, já měla takový už povadlý pórek, tak jsem dala, a česnek není také nutný, :-K:-K

Ivi dělávám,jen porek,kmín,jalovec a česnek nedávám:-*My máme huspeninky moc rádi:yes:Tenhle receptík je také zajímavý:-p+5:yes:

srettka: krásný název "pipi" super, já jsem chtěla aspik, ale je to tolik masa, ze je to vážně spíše tlačenka narychlo.. než aspik:-K:-K

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
zeleninová tlačenka, tlačenka z kuřecího masa, domácí salám z kuřecího sama, drůbeží tlačenka, domácí tlačenka video, dietní tlacenka, domácí kuřecí salám, tlačenka z kurete, domácí drúbeží tlačenka, kureci rosol, netučná jídla recepty, domácí tlačenka recept video, aspikova tlačenka, domácí aspik video, jak se dělá domácí tlačenka video, kureci huspenina, domácí tlačenka recept, domácí kuřecí salám-recept, netučná jídla, domaci aspik

Suroviny:
maso kuřecí, sůl, voda, pórek, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, jalovec, kmín celý, ocet balsamiko, želatina, česnek, tymián, petrželka, hrášek sterilovaný, moravanka, vejce, mouka hrubá, petrželka

Přidat fotografie receptu