Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Domácí kuřecí vývar je výborný k nedělnímu obědu, nebo při nemoci, kdy vás postaví na nohy. Podává se s čerstvou nasekanou petrželkou a krupicovými noky, které jsou připravené snadno během chvilky.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 387 kJ /
332 kcal
Bílkoviny15,16 g
Tuky8,38 g
Vláknina8,45 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 196 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy45,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme. Pokud ale má cibule pěknou vnitřní slupku, tak ji můžeme ponechat. Krok 2: Kosti propláchneme proudem studené vody, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, cibuli, koření v uzavíratelném sítku, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme velmi pozvolna vařit. Na začátku varu odebereme vysráženou pěnu. Krok 3: Po uvaření vývar přecedíme. Zeleninu kromě cibule nakrájíme a vložíme do vývaru, přidáme obrané maso ze skeletu, dosolíme. Zelenou petrželku nakrájíme a přidáme do vývaru. Krok 4: Nočky: vejce prošleháme vidličkou, jemně osolíme a pomalu vmícháváme nakrájenou petrželku a asi 3 rovné polévkové lžíce krupičky (množství je přibližné, záleží na velikosti vajíčka), konzistence má být asi jako těstíčko na obalování. Krok 5: Nabíráme malou namočenou lžičkou a zaváříme do horké osolené vody, ale nesmí moc vřít, jinak máme místo nočků rozvářku. Krok 6: Asi po 3 minutách přendáme nočky cedníkem do misky se studenou vodou a před konzumací vkládáme scezené do vývaru a jen prohřejeme.

TIP: Jak na masový vývar

Zveřejněno 9. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Pozor, nočky vařením nabydou. Já jsem vykrajovala mokka lžičkou a byly tak akorát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y6q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y6q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Včera jsem uvařila tuto polévku. Manžel ji miluje. Většinou děláme luštěninové polévky nebo zeleninové, ale tahle je sváteční. Nočky se povedly, necedím je, nechám je v polévce.

:-)<3:yes::yes: moc pěkná polévka, s nočky máme také rádi ,dávám do nich špetku muškátu :-K

JosefZeravicky: Rozhodne nebudem kameňovať...kupujem kuracie štvrte, pred zamrazením upravujem - chrbtovú časť (s trtáčom) dávam preč a mrazím zvlášť - na polievku. Pretože je tam dosť tuku, pokrájam a aj s časťou kože vyškvarím...oškvarky sú báječné - posolím a nechám na linke...nastáva potom proces sublimácie. Sádlo je chuťovo naozaj podobné husaciemu alebo kačaciemu.
U nás dostať aj hrubú krupicu, nielen detskú. Halušky z nej sú (pre mňa) chutnejšie ako z detskej krupice. Tiež ich varím v polievke, dosť nabobtnajú, ale s tým rátam.

DORÝ DEN,
podobnou polívku dělám ve větším hrnci -10 litrů- které pak zavařím v mikrovlnce a uložím ve sklepě na příští dny. Skelety koupím třeba 4 , větší kusy sádla a nakráju na drobnější a z těchto v mikrovlnce vyškvařím (SPECIÁLNÍ HRNEC DO MIKROVLNKY- 500 W A ASI 5X 10 MINUT) na sádýlko, velmi podobné husímu a nebo kačenímu. Stejně tak oškvarečky- osolit a okořenit.ZKUSTE, NEŠ MNĚ BUDETE KAMENOVAT.
nOČKY DĚLÁM Z HRUBÉ MOUKY (krupice a hrubá mouka jsou si dost podobné- nebo se mýlím?) ale dávám do nich přiměřeně pro vylepšení chuti podravku nebo kuchárka. Přestano být mdlé, naopak přinesou polívce další svěžest. Nočky vařím v polívce, nikoliv mimo, vždyť tak přijdu o další zpestření polévky
ALE KAŽDÝ KRAJ, OBLAST, RODINA má svoji specifika.
Koření dávám zásadně do speciálního sýtka ay se nemuselo hledat.
U nás na slovácku nesmí chybět taky česnek.
,,TOŠ TAK,,

Hmm.. výborná! :-8 :yes:

Dneska jsem poprvé dělala knedlíčky do polévky..
Jsou vynikající :-8

Kuřecí vývar máme rádi, přidávám i křídla a biskup do vývaru. Noky dělám v poměru: 50 g másla, 100g pšen. krupičky, 1 střední vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř. Nikdy se nerozpadly. Přidávám fotografii a dávám polívce bod :-)

Vlasto (neregi.):-), vypadá to, že jsi měla těsto řidší. Vejce bývají jinak velké,.. - tak příště zkus jeden zavařit a pokud by se rozpadal, tak přidej trošku krupičky, nech chvíli odstát a zkus ho zavařit;-).

já jsem to dělala přesně podle návodu a noky se mi rozpadly:-(čím to je? moc husté nebo moc řídké těsto? měla jsme to tak akorát jak se píše v popisu ani voda nebublala:-/

Bibinko:-)dodatečně děkuji za fotečky;-)-omlouvám se:-8.Miško:-) zrovna včera jsem dělala tyhle nočky do polévky a dvojčata jdou po nich,jako kdyby týden nejedli:-D.Jen jsem do nich přidala trošku strouhaného uzeného sýra;-).

:-p:yes::yes: urcite skusim!

Jano R.:-)Úplně se vidím jak procházím krámem a všechny ty nezbytné maličkosti;-)musím mít.Vůbec mi neva že některou věc použiji sotva jednou za rok:-))Nejlepší jsou takové ty moderní vychytávky které ani nevím na co jsou,ale doma by se určitě hodili:-D:-D

Světlano, ten malý nočkovač ti docela závidím!:-O Na ty nočky do polívky je super. Já používám běžný haluškovač vlastně na všechno. Když příjdu do domácích potřeb, jsem k neudržení, nic mne tak neuchvacuje, jako pohyb v domácích potřebách. Každý talířek si vezmu do ruky, každou mističku, strouhadýlko... ten můj říká, že jsem úchyl:-(( ale na malý nočkovač jsem nikde nenatrefila:-(:yes:

Mirco75, náhodička se zrodila, dala jsem Ti tam 2 fotky, protože mám náhodou tu samou polévečku. A aby toho nebylo málo, tak jsem chtěla dělat celestýnské nudle, pak jsem si řekla, že jsme je měli včera, tak aby byla změna udělala jsem nočky, jako máš Ty. Na těch fotkách to není moc znát, ale je tam šafrán. Dobrou chuť!:-p;-)

Šlo by to určitě;-) myslím že nehraje roli přes co nebo čím ale na správné hustotě.Já musela vyzkoušet zavařit 7kousků než to bylo ono;-)Ten první noček mi 7letý syn ohodnotil slovy:tééda mami,to je dobrej bramborovej knedlíček:-((:-D:-DŘekla jsem mu že je blbounek:-D a šla jsem zkoušet další

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
kuřecí vývar, kuřecí vývar recept, krupicové noky do polévky, krupicové nočky do polévky, nočky do polívky, nočky do polévky, noky do polivky, krupicové noky do polívky, vývar recept, recept kuřecí vývar, nočky, kuřecí vyvar s noky, krupicové noky, recept na kuřecí vývar, polévka s krupicovými noky, kapání do polívky, zeleninový vývar, recepty kureci vyvar, vyvar kurecí, hovězí polévka s krupicovými noky

Suroviny:
skelet kuřecí, voda, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, cibule, mrkev, celer, petržel, petrželka zelená, vejce, krupice dětská, petrželka zelená, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu