Dušený patizon nakyselo
Dušený patizon na kyselo s koprem je skvělá variace na koprovou omáčku. Příprava je snadná a opravdu rychlá. Bude se skvěle hodit i k vařenému hovězímu masu. Podávejte nejlépe s vařenými bramborami.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 697 kJ / 167 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,99 g |
Tuky | 13,24 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 43 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 7,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon očistíme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky o velikosti 2x2cm.
Krok 2: V hrnci lehce podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Krok 3: Pak zakápneme citronovou šťávou a octem, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a smetanu. Smetany dáme jen tolik, aby se kostky rovnoměrně obalily. Společně prohřejeme.
Krok 4: Nakonec posypeme nasekaným koprem, odstavíme a před podáváním necháme chvíli odležet.
Krok 5: Servírujeme s rýží, bramborem nebo pečivem.
Zveřejněno 13. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený patizon nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKNK
Moje poznámka
Dušený patizon nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKNK
Nejnovější recepty
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 3 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 4 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 4 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 4 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 4 hodinami
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 1 hodinou
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 2 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 2 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 2 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 3 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 5 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 5 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 6 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak oloupat patizon,
jak oloupat patison,
patizon na smetaně,
patizon recepty,
patizon,
patizon jak oloupat,
jak nakrajet patizon,
patizona,
patizon na sladko,
patyzony,
dýně nakyselo,
patizón recept,
lehká jídla z patizonu,
patizon recepty na sladko,
recept patizon,
patyzony dýně,
patison dušený,
recept patizon kopr,
patizon bílý,
recept na patizon
Suroviny:
patizon,
česnek,
šťáva citronová,
ocet vinný bílý,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř bílý mletý,
smetana
Komentáře (13)