Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos ve špenátovém lůžku se sýrovým přelivem

Hodnocení receptu je 5,0 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 369 kJ /
1 522 kcal
Bílkoviny175,72 g
Tuky75,80 g
Vláknina15,88 g
Cholesterol 476 mg
Sodík 635 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy27,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 250°C. Krok 2: Porce ryby osolíme a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Krok 3: Vložíme do pekáčku vymazaného máslem, poklademe tenkými plátky másla a pečeme 15 minut. Krok 4: Mezitím spaříme špenát, osolíme a ochutíme česnekem, trochu podlijeme a necháme chvíli podusit (kdo má rád, přidá masox). Krok 5: V jiném kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme sýr, na malé teplotě rozpustíme a buď zredukujeme nebo povolíme mlékem. Krok 6: Na talíř servírujeme hromádku špenátu, poté pečeného lososa a přeléváme sýrovou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.

Zveřejněno 11. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos ve špenátovém lůžku se sýrovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjnk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos ve špenátovém lůžku se sýrovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjnk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Ach joo, Eli, kde ty ses poděla a tady nemáš plusík ode mne;-):yes::yes:

Špagi :-K, díky za fotečku a pochvalu. Jsem ráda, že jste si pochutnali ;-).

Eliz, dnes jsem se potřebovala vařením tak trochu odreagovat a povedlo se. Je to vynikající, rychlé, lehké, dobré. Dovolím si přidat foto, bod už ti nedám no...;-).:yes::yes::yes:
Jen jsem dala ovčí přírodní sýr - byl v tom vynikající, doufám, že ti to nevadí :-8:-K

:yes::yes: tohle miluju, úžasná kombinace:yes: a mám k tomu ráda Gnocchi, ale špenát " koupu " v sýrovo-smetanové omáčce:-p

Musí to byť výborné.Kombinácia losos-špenát-syrová omáčka je super.:yes::yes:

Až k nám zase nějaký losos připlave, už vím, co s ním :-p Už jsem tuto kombinaci jedla, proto dávám rovnou bodík :yes: Elizo, krásná miska ;-)

Tradičně hezký recept, hezká fotka a hezký porcelán :yes: teda všechno více než hezké!:-)):yes:

Špagetko...:-D, asi to budeš muset nechat na jindy, třeba na zítra, protože ačkoli se ingredience dokonale snoubí a pokrm je luxusní, příprava je jednoduše jednoduchá :-)), jen je třeba mít vše potřebné v kuchyni...;-)
Jendo, troubit na nejvyšší teplotě stačí něco mezi 10-15 minutami, záleží na velikosti filetu, těm dnešním (větším) jsem raději dopřála čtvrthodinku...:-p

Bibi néé, kedlubny v úterý večer - předevčírem a lososa dnes. Jen jsem vyfotila - ovšem v úterý jsem napsala recept na kedlubny, chtěla vložit s fotkou a pak mi systém napsal, že nejsem přihlášená (něco se asi mezitím stalo...) a tak jsem se na to vyprd... Proto vkládám oba recepty až dnes, kdy mám poměrně volný večer (až na tu kopu nevyžehleného prádla, ale ono do zítřka vydrží, to není jako redakční termín článku :-) - nic jiného mu totiž nezbyde ;-):-D )

Eli, to všechno si vařila dneska:-?měli jste 2 obědy:-?:-D:-)), nic méně bodík už běží:yes:

Eli, to je ta lahoda a pohoda;-). Pohodově opéct:-* a lahodně vychutnávat:-p:-p. Chce to hodně rutiny odhadnout těch "15" minut a když to vyjde, je to skutečná mlska. Mám uloženo a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Eliz, nevíš, kde teď před 22 hodinou budu shánět ingredience? :-( Jdu z práce sem jen tak mrknout a ty se vytasíš s tímhle kalibrem ;-):-D Taky jsem to jedla no a chutnalo :-D:-D:-p :yes::yes:

Ajulko, těším se, že bude chutnat...:-) U nás ho na tenhle způsob připravuje skoro každá restaurace (tedy z těch, které navštěvujeme) a vždy si ho dává naše dcerka - sýrovou omáčku jí musím vypreparovat, což činím velice ráda...:-p I když ještě raději si dává lososa s bylinkovým máslem a špenát s česnekem jen jako přílohu. Je to lahůdka a sama jsem se divila, že tu ještě není...:-) Přeji ti dobrou chuť!!:-p

Eli,tak to si zaslouzis nejvetsiho lososovyho bodika:yes:.losos a spenat ,hmmm:-p:-*:-p.kamaradka mi nosi casto lososa z prace a ja uz nevim na jake zpusoby ho delat.zitra vyzkousim.:-8

Tématické fráze:
losos se špenátem, losos špenát, losos na špenátu, recepty losos se špenátem, losos se spenatem recept, losos spenat recept, losos se sýrovou omáčkou, losos recepty se spenatem, recept losos špenát, losos se špenátovým přelivem, losos se špenátem a sýrovou omáčkou, recept losos se špenátem, losos se špenátovou omáčkou, losos recept se spenatem, recepty losos špenát, losos a spenat, recept na lososa se špenátem, špenát losos, losos recept, losos špenát recepty

Suroviny:
losos, máslo, citron, špenát listový, česnek, smetana, sýr tavený, sůl

Přidat fotografie receptu