Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou použité suroviny. Kvalitní a poctivé ingredience, žádné náhražky, vytvoří tu báječnou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 233 kJ / 1 012 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,94 g |
| Tuky | 73,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 3,10 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 6,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava.
Krok 2: Mezitím přivedeme k varu vodu na špagety, dobře ji osolíme a když začne vřít, špagety do ní vsypeme.
Krok 3: V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z vaření těstovin.
Krok 4: Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno-sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne.
Krok 5: Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).
Zveřejněno 2. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5Zv
Moje poznámka
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5Zv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 minutami
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
špagety carbonara s italem v kuchyni,
špagety carbonara,
špagety carbonara recept,
spageti carbonara od itala v kuchyni,
spagety carbonara pohlreich,
s italem v kuchyni spagety carbonara,
s italem v kuchyni recepty špagety,
špagety podle pohlreicha,
těstoviny carbonara pohlreich,
emanuel ridi recepty,
emanuel ridi,
špagety carbonara-emanuel ridi,
recepty emanuela ridiho,
carbonara recept,
omáčka na špagety carbonara,
s italem v kuchyni carbonara,
spagety carbonara video,
omáčka carbonara,
recept spagety carbonara,
recept na špagety carbonara
Suroviny:
těstoviny špagety,
pancetta,
žloutek,
pecorino,
olej olivový,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (54)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, pokud směs zatuhne, tak je něco blbě
Bodů se vzdávám a přeposílám je italským autorům...
Ivanko, ani netušíš, jak miluju Tvoje fotografie - hlavně ty pod mými recepty
Elize letí bod za zveřejnění a krásné fotky
a představ si, ta vajíčka nebyla ani domácí
ale byly skvělé.. mňam
Rebuš, ty jsi ty špagety vařila s kurkumou nebo s kari, ne...? Ovšem jestli je ta překrásná barva pouze zásluhou žloutků, tak ode mě pozdravuj svoje spokojené slepičky...jsou pěkně rozmazlené..
posílám ti bodík a obrázky
Jinak Eli, samozřejmě
Mám práci, která mě baví, tak to zas tolik neřeším. Zůstává to mým koníčkem...