Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-smetanové řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Tento dezert spojuje nadýchaný piškotový základ s lahodnou vrstvou smetanového krému a šťavnatými jahodami. Ideální pro letní dny nebo jako sladká tečka po slavnostním obědě. Připravte si tyto snadné a efektní řezy a potěšte svou rodinu či hosty.

Suroviny pro 1 plech

Na hluboký plech 40 cm x 33 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 012 kJ /
2 632 kcal
Bílkoviny86,20 g
Tuky104,59 g
Vláknina12,70 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 862 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy330,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme vše ostatní, nakonec lehce přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Plech vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně na něj rozetřeme těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Krok 3: Piškot nejprve hodně vyskočí, tak se nelekněte. Po vytažení a propíchání špejlí se vrátí na tu správnou výšku. Necháme prochladnout, potom odstraníme pečicí papír. Krok 4: Piškot lehce potřeme jahodovým džemem. Na něj navršíme smetanovou náplň. Krok 5: Na náplň vyšleháme sáček ztužovače se 100 ml vlažné vody, přidáme 2 zakysané smetany, ušlehanou šlehačku a scezené jahody z konzervy. Osladíme a znovu vyšleháme. Krok 6: Šťávu z konzervy jahod doplníme do celkového množství 500 ml vodou. V části rozmícháme pudink a lehce osladíme. Zbylou část dáme vařit a uvaříme klasický pudink. Necháme trochu vychladnout. Krok 7: Lžící naneseme pudinkovou hmotu po celé ploše smetanové náplně. Hotový moučník necháme vychladnout a nejlépe do druhého dne rozležet.

Zveřejněno 25. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-smetanové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxmO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-smetanové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxmO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Podobný dělám dost často, v zimě většinou ze zavařených broskví. Usnadňuji si to tím, že koláč nepeču, použiji 200g sušenek, 100g másla a 2 lžíce rumu; podrcené sušenky smíchám s rozpuštěným máslem a rumem a nechám 10 minut zapéct, líp to drží než neupečené. Želatinový ztužovač za studena je výborný, taky ho používám. Většinou dělám jen ovoce smíchané buď s jogurtem a zakysanou smetanou nebo dávám na odlehčení tvaroh a vyšlehanou šlehačku, urovnám a povrch posypu buď strouhanou čokoládou nebo kakaem. Dávám bod, koláč vypadá slavnostně a určitě výborně chutná.:yes:<3

Toto vypadá opravdu božsky, hned bych ochutnala ! :yes::yes::-!:-!

muzete mi poradit? nechapu ten konec :-)
jako ze svarim zelatinu a stavu a do toho prisypu ten prasek pudinku a nebo pudink uvarim zvlast podle receptu a pak smicham s tou stavou a zelatinou? moc dekuji za radu

hosta: OK;-)

Zobrazit starší odpověď

:-))vypadaji skvěle,dávám bodík:yes:

Nejspíš.Asi nikdy nevařila puding :-D

plotna::-D:yes: jestlipak to nebude rukama, "Jano";-):-?

Jana:
No jo:-S.To jsem ji tam asi domalovala když to nejde.:-D:-D:-D

NEPLÁCEJTE KRAVINY TA VAŠE ŽELATINA NETUHNE ANI PO 3 HODINÁCH.DEJTE RADĚJI NORMÁLNÍ ŽELE NEŽ TENHLE NESMYSL...:-!

ty jsou krásné:-K:-K tento typ moučníků je zkrátka jedinečný:-p;-):yes::yes::-K:-)

Děkuji.Hlavně že chutnají.Já jsem je dnes pekla čirou náhodou také.Zítra čekám návštěvu.Ale musela jsem si kousek uříznout.To prostě jinak nešlo.Jsou lehoučké jako pírko.Člověk by snědl půl plechu a ani by nevěděl jak.

Řezy jsou moc dobré, upekla jsem je k nedělní kávě a všem chutnaly.:-p Určitě posílám bod.;-)

Sodovko.To máš pravdu.Z jogurtu jsem krém ještě nedělala, protože si tuto kombinaci nechávám na semifredy.Ale čerstvé jahůdky no teda.To by bylo.:-K

Dělám různé krémy na podobné moučníky, ale tento ze zakysané smetany a šlehačky mám nejraději.:-p Nelepší je z čerstvých jahod. Rozmixované, čerstvé jahody dodají krému nejenom chuť, ale i nádhernou vůní. :yes: Někdy místo zakysané smetany dávám smetanový, jahodový jogurt. ;-) Posílám +10 a moučník vřele doporučuji vyzkoušet. :yes: :-p

:-ppěné řezy+1:yes::yes:

:yes:;-)

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
jahodove rezy, smetanové řezy, smetanový řez, jahodove rezy se smetanou, řezy s jahodami, jahodovy rez, jahodovo smetanové želé řezy, jahodový řez se smetanou a želatinou, jahodovo smetanový řez, jahodové řezy se smetanou a želatinou, jahodové řezy recepty, jahodovosmetanové řezy, smetanové řezy s jahodami, ovocno smetanove rezy, jahodovy rez se smetanou, smetanový jahodový řez, jahodovo smetanový koláč, smetanová želatina, řezy s jahodama, smetanove zele

Suroviny:
vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, mléko, smetana kysaná, šlehačka, ztužovač želatinový, cukr moučkový, jahody, pudink jahodový, cukr krystal, jahody

Přidat fotografie receptu