Suroviny
Porce: jedna zapékací miska nebo plný pekáček/remoska/
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 035 kJ / 2 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,96 g |
Tuky | 112,11 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 2,67 g |
Sůl | 6,44 g |
Sacharidy | 129,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si oloupeme brambory v osolené vodě a uvaříme je doměkka. Brambory scedíme, přidáme máslo, ohřáté mléko a vše ušleháme na hladkou kaši. Nakonec do našlehané kaše vsypeme nastrouhaný sýr a necháme na teplejším místě.
Krok 2: Rybí maso si necháme rozmrazit, aby nám odtekla přebytečná voda. Pórek a všechnu další zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka. Část rajčátek si ale ještě odložíme stranou.
Krok 3: Připravíme si libovolnou zapékací nádobu nebo pekáček. Na dno nádoby pokapeme olivový olej, na něj vložíme osolené a opepřené rybí filety z aljašské tresky, zakapeme je je citrónem, posypeme kolečky pórku, kousky rajčátek, proužky paprik a plátečky žampiónů a posypeme vše slaninou pokrájenou na kostičky. Vše pak zakapeme sójovou omáčkou. Zapékací nádobu přikryjeme alobalem a pečeme pak cca 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.
Krok 4: Po 20 minutách alobal odstraníme a pokud nám v nádobě vznikla přebytečná šťáva, tak ji slijeme. Bez alobalu rybí páj pečeme dalších 15 minut. Pak směs zakryjeme po celé ploše zapékací nádoby bramborovou kaší, dozdobíme libečkem nebo petrželkou, rajskými jablíčky, co jsme dali stranou a dopečeme na posledních 10 minut do zlaté kůrčičky. (viz obrázek). Poté ihned podáváme se salátem, okurkou podle každého.
Zveřejněno 1. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5LL
Moje poznámka
Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5LL
Nejnovější recepty
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 7 minutami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 2 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 7 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 6 minutami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 15 minutami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 32 minutami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 50 minutami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 1 hodinou
Valašské frgály
Hajcman před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
PetraJ7 před 1 hodinou
Slávky dušené na víně
sarki před 2 hodinami
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 2 hodinami
Tématické fráze:
rybí páj,
teť vaří šéf,
teť vaří šéf recepty,
masový páj,
jehněčí páj,
ryba zapečená v bramborové kaši recept,
bramborový páj s masem,
zapečená ryba v bramborové kaši,
rybí filé zapečené v bramborové kaši,
koláč z bramborové kaše,
bramborovy paj,
rybí pie,
aljašská treska recept,
kolac s rybou a kasi,
páj rybi,
slaný koláč bramborová kaše,
bramborová kaše podle šéfkuchaře,
teť vaří šéf jablkovy kolac,
masový páj koláč recept,
rybí páj recept
Suroviny:
brambory,
pórek,
sýr uzený,
žampióny,
rajče,
máslo,
mléko,
treska aljašská,
slanina anglická,
olej olivový,
omáčka sojová,
sůl,
pepř mletý,
citron,
libeček
Komentáře (62)