Citronovo - česnekový zázrak
Přírodní likér založený na účincích česneku a schopnosti citronu pohlcovat nežádoucí pachy. Někteří pravidelní uživatelé mu připisují až zázračné účinky. Možná se s nimi ztotožníte, až si tento životabudič sami připravíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 682 kJ / 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,90 g |
Tuky | 4,44 g |
Vláknina | 50,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 117,90 g |
Postup přípravy
Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.
Zveřejněno 2. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X3K
Moje poznámka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X3K
Nejnovější recepty
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 15 hodinami
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 53 minutami
Upečená naložená krkovička
tara23 před 2 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 2 hodinami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
michna před 3 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 17 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 18 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 19 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 22 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 23 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak 27. 4. 2025 11:38
Tématické fráze:
česnek s citronem očistná kůra,
citron s česnekem,
česnek a citron očistná kůra,
citronovo česnekový elixír,
páter ferda česnek a citron,
česnekovo citronový elixír,
česnekový elixír,
citronovo-česnekový zázrak,
česnek a citron jako lek,
česnekový nápoj,
česnek s citronem,
česnekový sirup,
citronovocesnekovy zazrak,
česnekovo-citrónový zázrak,
česnekový čaj,
česneková kůra,
česneková tinktura s citronem,
citron a česnek,
česnek a citron,
citrónovo česneková kúra
Suroviny:
citron,
česnek český,
voda
Komentáře (148)
chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s tímto receptem. Po požití prvního panáku (2cl)se mi dostavila reakce v podobě těžkosti od žaludku a silné slinění v ústech. Druhý den jsem požil pouze půlku malého panáčku (1cl) reakce byla podobná, ale slabší na intenzitě. Dal jsem ochutnat i své mamce a měla stejnou reakci. Vždy léčivý lektvar byl požit před jídlem. Recept jsem vyrobil dle návodu. Máte někdo podobnou zkušenost, nebo radu v čem je problém ? Děkuji za odpověď.
Děkuji Bohu za bylinky, a lidem jako je pan Šima, že tu pro nás jsou.
Někteří lidé jiného, dokonce i vysokoškolského vzdělání, si myslí, že je jejich vzdělání v jiném oboru či dokonce i titul předurčuje k negativnímu hodnocení jiného, dokonce i lékařského vzdělání, které, mimochodem, málokdo zvládne. Nedá se srovnat s ekonomickým studiem apod.; tím se nechci nikoho dotknout, ale je to fakt.
Já lékařskou vědu uznávám, ale i bylinkářské léčení a to i, myslím, samozřejmě každý rozumný lékař. Vždyť medicína, mimo jiné, vychází z bylinkář. léčení a opírá se o něj. Je však nutné "nevytrhávat" věci z kontextů. Bez urážky chci podotknout, že některé reakce pisatelů v této diskuzi svědčí o jejich malých znalostech o souvislostech některých skutečností o lécích i vzájemném působení jednotlivých látek. Jejich pochybnosti o přivádění vitamínů C do varu apod. mne přivádí k úsměvu. Kdo z nich ví co se při sloučení vit. C a látek z česneku děje, co vzniká, co se zachovává? A jde tady vůbec o vit. C? Já to taky nevím, ale nevylučuji a respektuji tyto pochody. A pozastavení se nad jadýrky a jejich hořkostí? Banalita. Copak chceme jíst bonbóny anebo se léčit? :) Vždyť čínská medicína říká, že nejúčinnější jsou ty nejnechutnější byliny. Jako vyléčená pacientka z rakoviny s metastázemi vím, že jadérka citrus. ovoce obsahují látky, které právě jsou jedny z nejúčinnějších při léčbě mnohých nemocí, jako např. i různých typů rakovin; to platí i o bílé hořké hmotě v kůře jakéhokoliv citrus. ovoce. O zázraku česneku (přírodního antibiotika) se ani nemusím, snad, rozšiřovat. - Proto mi mnohá hodnocení v těchto příspěvcích připadají, s odpuštěním, jako bláboly... :)... mimochodem, věřím, že tento nápoj může organizmu pomoci a ne mu uškodit.
Dovedete si představit co sedělo?po prvním čaji po chvilce dcera přestala chrčet až nás to vyděsilo a při poslechu byl dech najednou klidný,ale nevím jak já slyšel buchot srdíčka a tak rychle udělal druhý čaj co nám paní Patočková předepsala.Vše se uklidnilo a dcera klidně spala colou noc jenom mi jsme se báli a chodili se dívat zda ještě žije.Ráno zase dostala jeden čaj a hned další,celkem 3x denně.Třetí den jsem vzal dceru a šel k lékařce aby potvrdila pro školku nebo školu omluvenku.Lékařka nechtěla věřit,že byla tak nemocná a po prohlídce omluvenku napsala.Řekl jsem ji až ji to ještě jednou chytne tak ji i o půl noci zbudím, aby ji prohlídla a jedu zase do Semil k paní Patočkové.Po půl roce se nemoc vrátila a tak jel rychle za lékařkou a ta řekla o jaké nemoc se jedná a jel do Semil s dcerou.Dostala zase recept na 2 čaje a u bylinkáře je koupili.Po třech dnech lékařka nechtěla věřit,že by se tak rychle zbavila tak závažného onemocnění,kde antibiotiky se léčí 2 měsíce.Holce zase napsala omluvenku a od té doby si nepamatuji opakované recidivy.
Prosím Vás čemu mám věřit,chemii moc ne ale bylinkám a plodům naší zimě ano a proč převařit.Paní Patočková vždy říkala dostat do varu,zmírnit vaření a 3-5 minut vařit listoví produkt a plody vařit 10-15 minut,nechat odstát 10-15 minut a potom podávat.Vařením se prý zničí chemie a to co má léčit tam zůstane.
Věřím i v tento produkt a hned si ho taky udělám s vírou aby pomohl na stáří.
Ale radši je lepší vše řešit prevencí - jakkoliv posilovat imunitní systém a ten si s tím už poradí.
Zatím jsem měla alergii na všechna antibiotika která jsem doposud užívala (asi 11)z každé nemoci na kterou by antib. jinak zabrala se bez nich hrabu i dva měsíce
Poraťe prosím.
spagetka:
Pomáhejme si přírodními přípravky, ale nazatracovat očkování a léky.
Vlastina:
1kc citronů umyjeme v octové vodě a pak i s kůrou nakrájíme a přidáme 20 stroužků rozetřeného česneku. Promícháme a necháme 24 hod. v klidu vyluhovat. Pak přilijeme 1litr vroucí vody a zase necháme 24 hodin luhovat, bez míchání! Pak scedíme přes čisté plátno.
Výluh rozdělíme na 30 dávek a celý měsíc užíváme 1 dávku denně na lačno asi půl hodiny před jídlem.
Možná, že tohle je původní recept, který byl postupně zjednodušen. PrýPomáhá při starých a nehojících se ránách, jako jsou bércové vředy a jiné.
Podstata se mi zdá stejná, jen to luhování je delší. Rány nemám, ale předpokládám, že to je důkladná očistná kůra, kupodivu mi to i chutná
Nespoléhávám se na výrazné antibiotické účinky, ale na odvápnění cév( všichni je máme zavápněné, hlavně lidé s překyseleným žaludkem). Jako antibiotikum používám zásadně tinkturu nebo tbl lichořeřišnice. Jakmile mi nasadí lékařka antibiotika, recept nahradím lichořeřišnicí - a kontrolními odběry jsou bacily prostě pryč. Lékařce se nepřiznám, lékaři mají pochopení jen k chemii, ta ale naše tělo úplně zničí.
Mám to ověřené a ničit si tělo antibiotiky už nehodlám.
můžete namísto antibiotik zkusit koloidní stříbro např. zn. Antibakterin, podle návodu nebo si tam můžete zavolat, oni vám velice ochotně poradí. Vše je internetu. Taky existuje MMS, smradlavé, ale taky dobré namísto antibiotik. Jedině jestli byste na to nebyl taky alergický. Tak hodně zdraví!
Dobré informace jsou na webové stránce doktorka cz
Byl bych rák, kdyby Jste mi napsala jak celá kůra na Vás učinkovaůa.
Děkuji za Vaší zprávu na mail.
S pozdravem p.pepastra@seznam.cz
C O T E N V Á P N Í K ,,,
abychom jedno neléčili a druhé nezničili.... lámavé kosti bych nechtěla.
Pro jistotu nechal všude dveře otevřené kdyby něco během noci chtěla.
Bylo jí 18 let !!! Ráno se rodiče probudili a jdou se podívat jak je na tom jejich dcera ?!? NAŠLI JÍ STUDENOU ! ! ! (na ty ATB byla TOTIŽ alergická a pitva prokázala, že se v noci udusila) !!!!!! OČEKÁVÁM VAŠI ODPOVĚĎ - Děkuji Filip
Přeji hodně štěstí.
Paul Sulc:
Farmaceutickej průmysl nepotřebuje vyrábět něco, co se nedá patentovat, tudíž se na to nedají použít patentová práva a tím pádem nasadit vysoká cena. To je přece jasné, jenom děti si mohou myslet, že nám hodní výrobci léků chtějí dobře.. oni chtějí dobře, ale své kapse..
Myslíš, že z prodeje česnekové medicíny by zbohatli?? Určujícím faktorem všeho, co se vyrábí není tvoje zdraví, ale zisk..
Někteří již pochopili, že se o své zdraví musí postarat sami. Bohužel zbytek tohoto českého stáda ovcí věří raději felčarům s diplomy a firmám, co vyrábějí jedy a nechávají si jejich legalitu potvrzovat ministerstvem zdravotnictví... a na to potřebují hodně peněz... česnek by jim k ničemu nebyl... A propos, byls někdy na pijavice? kdyby ses trochu zajímal, a nenechal se oblbovat televizí a Mladou Frontou, nepsal bys takové kraviny.
Farmaceutický průmysl neustále balancuje na hraně dobra a zla, protože vždy vyhrává touha po pěnězích a s doktory to není o moc lepší - nepotřebují mít prázdné ordinace, netouží nemít práci. Potřebují peníze a líbí se jim, že jsou vysoce oceňováni.
Podívejte se bo Bible - Jakub 1:5-8 " Jestliže tedy někomu z vás chybí moudrost, ať stále prosí Boha, neboť všem dává štědře a bez kárání; a bude mu dána. Ať však stále prosí ve víře a vůbec nepochybuje, neboť ten, kdo pochybuje, je jako mořská vlna hnaná a rozfoukaná větrem. Ať ten člověk vskutku nepředpokládá, že něco od Jehovy obdrží; je [to] nerozhodný muž, nestálý na všech svých cestách."
My ostatní to vyzkoušíme, protože nějaké problémy máme a třeba bohužel sportovat nemůžem třeba jako já, protože mi to zdravotní stav nedovoluje! A hlavně toto není žádná chemie
No, ale co bych pro zdraví neudělala, že? Takže zítra ráno první štamprličku a uvidíme
DÍKY ZA RECEPT
Celé omyté citrony bych před použitím nechala chvíli převařit ve vodě, aby se z kůry odstranily postřiky !!!!!!www.toprecepty.cz
alenavach@seznam.cz
1antonia:Jak jsem recept dostal, tak předávám dál. Nevím jestli by se potřebné silice z česneku vylouhovali za studena.
Bětkamat:Ano. I s kůrou.
Myslím že tyto recepty by si zasloužily svoji kategorii.Recepty na posílení imunity,čištění organismu,různých zdravotních čajů,mastí od babek kořenářek atd.je velké množství.I když nevím jestli to patří do gastronomie,ale různé diety žlučníkové,žaludeční,dia recepty atd.mají svoje jídla.Jistě by bylo rozumné zvážit založení nové kategorie.Hezký den.
www.herbar-byliny.tavlisa.cz/stranky/herbar/herbar-hloh-obecny.php
www.beltina.cz/bylinka/hloh/
sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/lecive_rostliny/hloh.htm
Pavli-(Pejli), ty musíš doufat, že to, co jsi zasadila na zahradě, ti příští rok vyroste.
Jinak Vašku, přidávám foto
Jéé a já nehodnotila?