Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovičkové plátky vonící provensálským kořením

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie394 kJ /
94 kcal
Bílkoviny2,93 g
Tuky0,77 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme provensálským kořením a obalíme v hladké mouce. Krok 2: V pekáčku rozehřejeme tuk, opečeme na něm špek, na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme plátky masa, opečeme je z obou stran. Krok 3: Pak přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou červenou papriku a kremžskou hořčici, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 4: Pečeme asi hodinu při 200°C, za občasného podlévání vodou a promíchání. Krok 5: Pokud se nám zdá, že je omáčka příliš řídká, pak ji zahustíme. Asi 1 - 2 polévkové lžíce hladké mouky, rozmíchané ve skleničce vody a vrátíme do trouby, tak asi na 15 minut.

Zveřejněno 1. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5V0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5V0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-) <3:yes: určitě moc dobré :-K

Nádherné. Ukládám do oblíbených a určitě uvařím :-)<3:yes:

Dnes jsem udělala tento skvělý pokrm. Stojí to za to, je vynikajícííííííííííííííííííí.:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

evík: díky:-K:-K:-K

Vynikající, ještě ted se oblizuju:yes::yes::yes: maso bylo křehoučký.přidala jsem foto.:-K

Jana Remkova:Jani, ty lichotnice lichotivá:-*:-K, už zase jsi mě mile potěšila, díky a klidně vař dál:-D:yes:

Ivo, já vždycky, když fakt nevím, co vařit, co si budem nalhávat, je to pořád dokola;-), tak si rozkliknu tvé recepty a zaručeně něco najdu:-). Tak jsem včera ještě cca o půlnoci tiskla tady ten recept a říkala jsem si.."sakra, to bude něco, to strouhání papriky":-D. A ráno jsem si pro jistotu koupila nové struhadlo:-D:-D. Neskutečně dobrý tip!!! Já jsem si pak do šťávy přidala čtvrt kostičky masoxu, je to takové výraznější a knedlíky mám sice bramborové domácí, nale nechtělo se mi válet knedlík, tak jsou to jen šišky.;-) Láďa vzkazuje, že jsi kuchařka od Boha;-). Plus jsem ti dala hned, s tvými recepty s tím nemám problém. Tak teď jen fotky;-)

zkusila jsem a bylo to výýýýýýýýýýýýýborné :-)))dokonce jsem poprvé v životě udělala i bramborový knedlík domácí :yes::yes:

;-)šťavnatá dobrota:yes::yes:

Moc pěkné:-p+:-p dala bych si, jen méně knedlíků:-D:yes:

Ivulinko-krásná bašta:-p+14:-K:yes:

Yami yami,bude baštááááá:yes:

úúúúú, lahoda made in Ivulinka;-):-p:yes::yes:
nelze jinak, než dát bodík:-K:-K:-):yes:

Velice chutné fotečky:-O:yes::yes::-K

Ivulinko, takové šťávičkové a masové záležitosti u nás letí nejvíc-paráda a dávám ti jasnej :yes:9.bod

:yes::-p

Pěkně voňavá omáčka a těch knedlíků, to bylo pro tebe:-O:yes:

Vypadá to hezky a taky to bude chutnat :-p:-p:-p,ukládám a vyzkouším :yes::yes::yes::-D

Tématické fráze:
veprove s provensalskym korenim, vepřové maso s provensálským kořením, vepřové maso na provensálském koření, veprový plátek s provensálským kořením, vepřové plátky s provencálským kořením, kuřecí plátky s provensálským, omáčka s provensálským kořením, provensálské koření recepty, plátky na provensálském koření, hovězí s provensálským kořením, steaky s provensálským kořením, maso s provensalskym korenim, vepřové plátky s cernym korenim, kuřecí plátek s provensálským kořením, maso s provensálskym, provensalske koreni recept, vepřové maso se zeleninou a provensálským kořením, vepro e se smetanou a provensalskym korenim, bůček na provensálském koření, krkovicka na provensalskem koreni

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř, koření provensálské, špek uzený, cibule, paprika čerstvá červená, hořčice kremžská, sádlo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu