Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 310 kJ / 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,88 g |
Tuky | 35,00 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 83,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrách i kroupy si každé uvaříme zvlášť doměkka.
Krok 2: Do hrnce s osolenou vodou dáme nakrájenou cibulí a kouskama z ryby, vaříme tak 1O minut - to je rybí maso už měkké a vývar přecedíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Zatím si pokrájíme zeleninu na proužky, kterou necháme na másle osmahnout, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, pak přilijeme prochladlý vývar z ryb, vaříme a ke konci přidáme hrách i s vodou ve které se vařil a ještě dáme utřený česnek, kroupy a obrané, pokrájené maso z ryb. Už jen dosolíme, dáme petrželku a máme hotovo. Druhý způsob polévky je pro ty, kteří nemají rádi rybí a je popsaná v poznámce.
Zveřejněno 22. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5M5
Moje poznámka
Inspirativní staročeská Vánoční polévka-na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5M5
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 16 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 9 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Nightmare před 10 minutami
Mazanec
Creativewoman před 44 minutami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 1 hodinou
Vepřové s jarní nádivkou
Zliska před 1 hodinou
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 3 hodinami
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 13 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 14 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
staročeské vánoční menu,
vanocni polevka,
polévky recepty,
vánoční polévky,
staročeské vánoce recepty,
recepty polévky,
vánoční ryby polévka,
ryb polévka,
staročeská vánoční polévka,
rybí polévka na sladko,
vanocni polevka z hrachu,
staročeská kuchyně vánoce,
staročeské vánoční polévky,
staročeská hrachová polévka,
staročeská vánoční kuchyně,
vánoční hrách,
vánoční recepty hrách a kroupy,
ribi polivka staročeska,
staročeské recepty,
kroupy recepty
Suroviny:
hlava rybí,
vnitřnosti rybí,
hrách,
kroupy,
máslo,
česnek,
cibule,
zelenina kořenová,
mouka hladká,
sůl,
petrželka
Komentáře (8)