Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Muffiny s jablky a ostružinami

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

awrilka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 018 kJ /
2 872 kcal
Bílkoviny63,09 g
Tuky98,28 g
Vláknina23,15 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 582 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy422,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 200°C. Vymažte formu na 12 muffinů nebo důlky vyložte papírovými košíčky. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a solí. Vmíchejte krupicový cukr a jablka. Krok 2: Zvlášť rozšlehejte vejce s podmáslím, olejem či máslem a vanilkou. Přilijte k mouce a opatrně promíchejte, aby se všechny složky spojily, ne však příliš intenzivně. Vmíchejte ostružiny. Krok 3: Těsto naplňte do formiček a posypte třtinovým cukrem. Pečte v troubě asi 20 minut dozlatova. Nechte ve formě 5 minut vychladnout a pak vyklopte. Podávejte teplé nebo studené.

Zveřejněno 1. 9. 2011

Poznámka autora awrilka

Jsou snadné na přípravu a jejich tvar vytvoří forma, nicméně povedou se jen tehdy, když těsto takzvaně nepřešleháte. Stačí ho krátce zamíchat, aby se vše spojilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YVzp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YVzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Doporučuji jablka nakrájet na menší kousky, aby pěkně zapadla. jinak jsou muffins skvělé!

Kanyla: Jsem ráda že chutnali a také že se povedly .. :-)

Dnes jsem pekla - polovinu s černým rybízem, polovinu s ořechy a skořicí - jednoduché, rychlé, moc dobré. Vyšlo mi asi 20ks (mám samostatné silikonové formičky, jsou trochu menší než papírové košíčky). +5 ;-)

tejaja : Děkuju =) .. S ovocem je to výborné ..

Výborné, s ovocíčkom :yes:;-) ;-) Chutia :yes:

Pavluša : Nevím jěště nikdy jsem to nezkoušela ..

Pavluša: nemusíš mať formičky na muffiny, stačia ti veľké papierové košíčky, ale musíš dať 2 ks, jeden do druhého a až potom cesto a piecť.

Pavluša 1. 9. 2011 10:16
Šlo by tohle těsto upéct klasicky na plechu, nebo v pekáčku (aby to bylo vyšší)? Nemám formičky na muffinky... ;-(

To musí být dobré, jablka i ostružiny dozrávají na zahradě, tak určitě vyzkouším.:yes::-p

jen co mi přijdou formy na muffiny;-) tento rcp si ukládám,líbí se mi;-):yes::-K

Tématické fráze:
mufiny s jablky, mrkvové muffiny s jablky, mufiny s ostružinami, makové muffiny s jablky, rychlé muffiny s jablky, ostružinové muffiny, jablkové muffiny, ostružiny s jablky, mufiny s ostružinami recept, mufiny s ostruzinama, muffíny s jablky a skorici, muffiny s ostružinou, mufiny s jablky a skořicí, muffiny s jablky a mrkví, muffyny s ostruzinama, mufinky s jablky, mrkev s ostruzinami, jednoduché muffiny s jablky, mufiny ostružiny, recepty s ostružinami

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, cukr krupice, jablko, vejce, podmáslí, olej slunečnicový, extrakt vanilkový, ostružiny, cukr třtinový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu