Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steaky z vepřové panenky se zeleninou

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Medailonky z vepřové panenky se řadí mezi zvlášť oblíbená a chutná jídla. Maso je křehké a musíme s ním správně zacházet. Vepřová panenka má zároveň velmi jemnou chuť, proto jí sluší spojení s výraznější přílohou.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 088 kJ /
499 kcal
Bílkoviny55,30 g
Tuky29,22 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy3,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na hrubší plátky, velmi mírně a jemně "naklepeme" hranou ruky nebo nenaklepáváme. Krok 2: Okořeníme a osolíme podle chuti. Krok 3: Prudčeji opečeme v rozehřátém oleji po obou stranách (propečenost zvolíme podle svých zvyklostí), pak maso vyjmeme a udržujeme na teplém místě. Krok 4: Výpek zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme zhruba 150 ml vody (podle potřeby) a za stálého prošlehávání metličkou přivedeme k varu. Krok 5: Přidáme povolenou zeleninu, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí zeleniny. Občas promícháme a pokud je třeba, přidáme trochu vody nebo naopak - tekutinu zredukujeme. V průběhu přípravy zeleninu osolíme, nebo i jinak dochutíme. Místo mražené zeleniny můžeme použít i čerstvou, krátce blanšírovanou. Krok 6: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

TIP: Netradiční příloha - květáková rýže

Zveřejněno 19. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJk6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJk6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Zkusil jsem bramborem a mooooc dobrý :-8

dobré a oblíbené, pěkné foto:yes:

BILKOVAI: Ivetko, děkuji za přidané, moc hezké fotečky:-*:-K

Naložila jsem do olivového oleje s šalvějí , bazalkou a drceným pepřem, nechala uležet 2 dny a bylo to moc dobré:-*:-p:yes: Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory a ochucenou zakysanou smetanu. Bodík a obrázky už posílám;-)

Eli, já jsem si to tak trochu myslela, ale raději jsem se zeptala zkušených.:-8 Děkuji:-K

BILKOVAI: Ivetko, já se řídím podle barvy opečení, ale myslím tak 3-4 minutky z každé strany.

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se z každé strany opékají, aby byly jemně narůžovělé? Děkuji za radu:-K

Moc dekuju za skvely recept,chutnalo.Urcite doporucim :D diky

Lucky G.: To jsem opravdu ráda, děkuji:-K

:yes:
vyskusane, chutilo!

Eliza: Eli, moc děkuji za nádherné fotečky, které jsi přidala.:-*:-K

Jejda, Čokoládko, moc děkuju za pochvalu...předtím jsem měla otevřený recept, tak jsem tvůj komentář ještě nemohla vidět...:-)

Mery, dělala jsem dnes panenku se zeleninou podle tebe, tak jsem ti poslala fotky. Až budeš mít svoje, ráda je posunu dozadu. ;-):-)

Eli:-K, to jsou nádherné fotky!
Merylas, pamatuji i Tvoji fotku a byla hezká...:-K

Merylásku, vrať sem tu fotku...prosím. Ty tvoje obrázky jsou jedny z nejkrásnějších zde a jsou jedním z důvodů, proč jsem se do těchto stránek zamilovala...:-K
Přece se nenecháme odradit nějakými rychlokvašenými rádoby "odborníky", kteří viděli pár televizních pořadů...;-):-*

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
steaky recepty, recept na vepřovou panenku, recepty na vepřovou panenku, nejlepší recept na vepřovou panenku, jak naložit vepřovou panenku, top recepty na vepřovou panenku, vepřová panenka pohlreich na hořčici, jak připravit vepřovou panenku, steaky, recepty na steaky, jak udelat veprovou panenku, vepřové minutky, steak recept, vepřová panenka jako minutka, jak upravit veprovou panenku, velington, grilovaná panenka podle pohlreicha, recept na vepřovou panenku pohlreich, panenka recept podle pohlreicha, recepty steaky

Suroviny:
panenka vepřová, koření steakové, sůl, olej, mouka hladká,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu