Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový krém s pečeným česnekem

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Další inspirace na velmi oblíbenou dýňovou polévku. Tentokrát se všechny ingredience nejdříve upečou v troubě, což krásně zvýrazní chuť zeleniny a v kombinaci se smetanou vznikne opravdu lahodná krémová polévka.

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 601 kJ /
1 578 kcal
Bílkoviny37,08 g
Tuky66,81 g
Vláknina78,15 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy177,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme, překrojíme napůl a odstraníme semínka. Krok 2: Brambory, cibuli a česnek očistíme, ale neloupeme. Krok 3: Cibuli rozkrojíme napůl, česnek rozebereme na jednotlivé kousky a brambory dobře omyjeme. Krok 4: Vše rozložíme na plech, pocákáme olivovým olejem a pečeme při 200 °C doměkka a dozlatova, necelou 1 hodinu. Krok 5: Z upečené dýně odřízneme dužinu a nakrájíme ji na kousky. Společně s oloupanými brambory, cibulí, česnekem a teplým vývarem rozmixujeme dohladka. Krok 6: Krém přelijeme do hrnce, osolíme, okořeníme, přidáme smetanu a podle potřeby teplou vodu a dobře prohřejeme.

TIP: Oblíbené recepty na dýňovou polévku

Zveřejněno 15. 1. 2012

Poznámka autorky Eliza

Inspirace receptem z magazínu Albert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Xwy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Xwy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-p:yes:

Eliza:
Pokud jako surovina byla použita dýně Hokaido, tak ta se neloupe;-);-);-)U nás velmi oblíbená krémová polévka :yes:

:-p:yes: mňam, to je krása:-K

No to teda parádní fotka, nikdy jsem tuto polévku nejedla a nedělala, ale hned bych si ji dala.Moc pěkné:yes:

Jéé ty máš stejný omáčkovník jak já po babince :-*:-*:-K:-K, jinak :-p:yes:

krásný krém v krásném porcelánu..moc hezké:-K:yes::-)

Eli tuhle polévku jsem chtěla dělat, mám ji vystřiženou z toho magazínu. Jenže došla dýně a já chtěla recept poslat Tejajce. Tak jsi nás předběhla:-)). Věřím, že je moc dobrá:-p:yes:

Colombo65: Moje první dýňová polévka...ale bude častěji, je to dobrota.;-)

Mňam;-);-);-):-K

Tématické fráze:
dýňová polévka albert, dýňová krém, albert recepty dynovy krem, dynová polévka recepty, dynovy krem, recepty ýně albert, polevka z dyně s pečeným česnekem, polévka z pečené dýně albert, recepty dynová polévka, dýňový krém cesnek, polévka dýňový krém z česnekem, dynový pyré s bramborem, magazín albert recepty, dýňové krém recept albert, dýňový dort albert, albert magazin dyne, dýnový krém recept, dynovy krem albert, albert polévka z pečené dýně, hokaido s česnekem

Suroviny:
dýně, brambory, cibule, česnek, smetana ke šlehání, vývar masový, olej olivový, ořech muškátový, pepř černý, sůl

Přidat fotografie receptu