Boršč
Boršč je klasická polévka ruské, ukrajinské, ale třeba i polské kuchyně - tam se dokonce jí na Štědrý večer jako slavnostní jídlo. Je plná masa i zeleniny a díky řepě má krásnou barvu. Podáváme ji zalitou smetanou.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 125 kJ / 1 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,76 g |
Tuky | 42,66 g |
Vláknina | 22,87 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 3,15 g |
Sůl | 7,10 g |
Sacharidy | 58,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme a omyjeme brambory, řepu, cibuli, mrkev, petržel, celer a nakrájíme na kostičky, rajčata nakrájíme také na kostičky, zelí na nudličky a klobásu na kolečka.
Krok 2: Nejprve uvaříme maso doměkka, vyjmeme jej, necháme vychladit na talíři a poté pokrájíme na menší kousky. Vývar z masa dáme stranou, 1,5 l využijeme později.
Krok 3: V hrnci rozpustíme sádlo, na něm orestujeme cibuli, pak dáme řepu, mrkev, petržel a celer, osolíme, zalijeme trochou vývaru z vařeného masa a vaříme.
Krok 4: Po chvilce přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření, rajčata a ocet.
Krok 5: Asi po 10 minutách vložíme do hrnce zelí, brambory, zbytek vývaru a uvaříme doměkka.
Krok 6: Nakonec přidáme vařené maso, klobásy, lehce promícháme, prohřejeme a podáváme.
Krok 7: Na talíři si každý může nalít do polévky smetanu.
Zveřejněno 15. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boršč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/eEv
Moje poznámka
Boršč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/eEv
Nejnovější recepty
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 18 minutami
Andělská čokoláda
Přidáno před 3 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 16 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 16 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionová smaženice se sýrem
ivan8 před 39 minutami
Pomazánka Hermelínka
Marlen před 47 minutami
Vepřové maso na jablkách
kloudakovi před 54 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bonaher před 1 hodinou
Banánové muffiny s čokoládou
Borinka před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 14 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 14 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 14 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 16 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 16 hodinami
Tématické fráze:
polévka boršč,
boršč z červené řepy,
borč z červené řepy,
borsc s cervenou repou,
borc-polevka,
pravy rusky boršč recept,
borsc polevka,
boršč bez masa,
borč polévka,
recept na pravý ruský boršč,
polévka boršť,
polévka borč,
polevka borsc recept,
borčš,
polévky recepty boršč,
polévka boršč - recept,
nejlepší pravý ruský boršč,
boršč-recept,
recept na polévku boršč,
ruský bořč
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové,
maso uzené,
klobása,
zelí hlávkové,
mrkev,
petržel,
celer,
řepa červená,
cibule,
rajče,
ocet,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
bobkový list,
sádlo,
brambory,
smetana
Komentáře (70)