Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátová rolka

Špenátová rolka je svěží a chutná specialita, která kombinuje jemný špenátový základ s krémovou náplní podle vaší chuti. Skvělá jako lehká svačina, originální předkrm nebo ozdoba slavnostní tabule.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 791 kJ /
1 145 kcal
Bílkoviny87,94 g
Tuky80,24 g
Vláknina3,63 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 2,81 g
Sůl6,48 g
Sacharidy15,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku vložíme špenát, přidáme smetanu, žloutky, pepř, parmazán a mouku. Směs při zahřívání mícháme do zhoustnutí. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do vychladlé hmoty. Krok 3: Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péci do vyhřáté trouby na 7-10 minut při 180 °C. Krok 4: Upečený plát necháme vychladnout, překlopíme na potravinářskou fólii, odstraníme pečicí papír, potřeme sýrem, poklademe plátky lososa a pevně zavineme. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Krok 5: Před podáváním roládu vybalíme a krájíme na dvoucentimetrové plátky.

TIP: Špenátové pohoštění - nejlepší recepty

Zveřejněno 13. 3. 2012

Poznámka autora pbarva

Tento recept jsem udělal z pořadu Prostřeno, je výborný, vřele doporučuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová rolka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZwR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová rolka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZwR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tak jsem vyzkoušela, vypadá opravdu krásně na pohled ale chutí mě nezaujala. Není moc výrazná...taková kapku mdlá. Jinak je určitě lepší naležená - do druhého dne. Do budoucna využiju to špenátové pečené těstíčko, roládka s ním opravdu lahodí oku.:yes:

:-p:-p

Noóó, tak na to si také pamatuju - i na to odhodlání recept vyzkoušet... Takže jsem ráda za připomenutí a vložení sem. :yes:
Doufám, že se mi to povede alespoň z poloviny tak krásně...:-p;-)

Sakriš, to ale vypadá velice hezky:-K+10:-p:yes:

:-p:-p

Dávám bodíčka, chci zkusit rolku s lososem a kapustou, už ji plánuji, také bezva, no uvidím:-K;-):yes:

:-p:-O:-K:-)):yes::yes:+ bodík, super rcp

pbarva: děkuju:-) receptík si ukládám, poněvadž se mě moooc líbí;-):yes::yes::-K

Může být čerstvý, já použil mražený od Bonduell

:-p:yes::yes::yes:

listový špenaát čerstvý nebo mražený:-?

Pbarvo, prostřeno sleduji a tobě se to báječně povedlo a máš to moc pěkné i na oko- o tom, že je to dobré ani neváhám a neváhám ani zda dát boda,máš 3.bod:yes:

Tenhle díl, kde ten hoch roládu dělal, jsem vyjímečně shlédla a taky se mi to moc líbilo. Pěkné:yes:

Tématické fráze:
špenátová rolka, špenátová roláda z listového těsta, spenatova rolka s lososem, rolka z listového těsta, špenátová rolka recept, špenátová roláda s lososem, špenátová roláda s lososem prostřeno, špenátová roláda prostřeno, špenátová rolka z listového těsta, prostřeno špenátová roláda, rolka se špenátem, špenátová roláda s lososem v pořadu prostřeno, prostřeno spenatova rolka, špenátová rolky, špenátové rolky, špenátové rolka, špenátová kuřecí rolka, špenatova roladka, špenatova roladka jako předkrm, pečená špenátová roláda

Suroviny:
špenát listový, smetana ke šlehání, vejce, sýr parmazán strouhaný, mouka polohrubá, sýr čerstvý, losos uzený, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu