Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 660 kJ /
1 353 kcal
Bílkoviny16,72 g
Tuky106,86 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 420 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy77,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s dobře propraným a na proužky nakrájeným pórkem, přidáme mouku a krátce osmahneme. Krok 2: Zalijeme vodou, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, rozdrobíme masox, přidáme sůl, pepř a muškát podle chuti a vaříme doměkka. Krok 3: Poté rozmixujeme na hladký krém, přidáme smetanu a krátce provaříme. Krém by měl být hustší, aby se po nabrání tvořila za lžící cestička. Krok 4: Na pečicí papír na plechu dáme toustový chléb a na něj navršíme směs ze strouhánky, sýra a oleje. Krok 5: Dáme zapéct do trouby na 250°C do zezlátnutí. Krok 6: Na talíři polijeme krém trochou olivového oleje, vložíme opečené tousty a můžeme podávat.

Zveřejněno 25. 7. 2010

Poznámka autorky isindy

Původně jsem vařila klasickou pórkovku (stejná až do fáze rozmixování a smetany), ale pak mě popadla chuť na jemný krém...část polévky jsem tedy odebrala a postup rozšířila. Nakonec tedy byly k obědu na výběr polévky dvě :) Snad Vám další pórková dobrota přijde k chuti, muškátový oříšek a tousty jsou rozšířením již vložených ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmGL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmGL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Pritel mi povedel,ze je to nejlepsi polevka co kdy jed...a to je gurman k popukani.takze jen a jen doporucuji...a dobrou chut preji:-8 :yes:

Děkuji za inspiraci, zítra bude k obědu ;-)

A já děkuji,za vytažení receptu.Ani bych netušila,že taková dobrota tady je.Pórek všeobecně mám moc ráda.:yes::yes::yes:

Veronicka: děkuji :-):-K

Poprvé jsem vyzkoušela pórkový krém a musím uznat, že krém je fakt super a ty toasty jsou též super nápad. Chválím :-K přidávám bodík

chocolate: díky, ty toasty jsou k ní fakt super ;-)

Děkuji za prima podzimní večeři Ivo.Polévku dělávám velmi podobně, takže chuť nebyla úplně neznámá, ale toustíky se sýrovostrouhankovou čepičkou k ní byly premiérové.+7:-K

Tear3: děkuji za ocenění v podobě komentáře, body nejsou to podstatné...radost udělá více skutečnost, že recept někoho inspiroval a opravdu jej využil...;-):-K

Dělala jsem tedy spíš polévku než krém. Místo vody a masoxu jsem přidala silný kuřecí vývar. A protože je moje rodina vybíravá musím mixovat vadí jim ten pórek uvařený. Muškátový oříšek krásně podtrhne chuť pórku. Děkuji za inspiraci.:yes: :-) Neznám ten systém bodovaní ale maximální spokojenost

Super polévečka:yes:+1;-)

:yes::yes:

Super receptík:yes:

Bibinko, já taky raději husté polévky, vývary mi moc nejedou :-8..ale tenhle typ krému dělám ráda...i z hrášku, ze špenátu, brokolice...a ty toustíky jsou k tomu výborné :-p

Isahu, to je dost dobrej nápad a nám by to chutnalo, my rádi polévky "husťačky", někdy vyzkouším a ty máš 2.boda:yes:

no té dávám snad 20 bodů:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
porkový krém, porkovy krem recept, recept na porkový krém, polévka pórkový krém, smetanový krem, porkoví krém, porkový krem polevka, recept porkovy krem, recepty porkovy krem, smetanový pórek, porkovy krem s brambory, porkov krém, porkový krém, p=orkový krém, porkvý krém, pórková krém, pórkovýkrém, výborný pórkový krém, jak se dela porkovy krém, orkovy krem

Suroviny:
pórek, máslo, cibule, masox, sůl, pepř, ořech muškátový, brambory, mouka hladká, smetana, olej olivový, chléb toustový, sýr nastrouhaný, strouhanka, olej olivový

Přidat fotografie receptu