Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 245 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,42 g |
Tuky | 124,30 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 24,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Včera jsem dostala knihu Důvěrnosti z kuchyně od Anthonyho Bourdaina, která začíná chválou této polévky. Měla jsem recept již dlouho vytištěný z Dadalovy kuchařky a připravený k realizaci a tak na něj dnes došlo. Zajímalo mě, jestli to je opravdu taková pochoutka, jak ti Francouzi tvrdí...a je.
Vím, že krémových pórkových polévek tu máme již několik... Přesto jsem se rozhodla tento recept vložit, kdyby ho někdo hledal a chtěl si uvařit podle původní francouzské receptury.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2021 08:34
3. 5. 2021 09:20
14. 5. 2015 11:49
7. 10. 2012 18:56
7. 10. 2012 17:30
22. 5. 2012 16:53
22. 5. 2012 14:30
Římanka: Jí se studená, ale nemysli si, že jsem ji neochutnala teplou...i tak je moc dobrá. Já mám ráda polévky přímo vařící, když mi v hospodě přinesou jen teplou, tak mi ji tím zkazí. Ale tohle jsem přijala tak, jak to má být - sice pro nás nezvyklé, ale lahodné.
22. 5. 2012 10:07
22. 5. 2012 09:05
22. 5. 2012 08:27
22. 5. 2012 08:15
22. 5. 2012 08:13
Děkuji za komentáře... Zbyla, tak se těším domů, až si ji nandám a začtu se...
22. 5. 2012 07:32
22. 5. 2012 06:59
22. 5. 2012 00:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový salát s celerem a pomerančem
Dasaja uvařila před 5 minutami
Koláč kynutý litý s ovocem
Pavlina_na_hrad uvařila před 18 minutami
Kuřecí prso s medovým lilkem
Lidiia uvařila před 45 minutami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Pomalu pečená stehna s lepenicí
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Koka sušenky
MarieP uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Jablkový perník
MarieP uvařila před 1 hodinou
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HanaVl uvařila před 2 hodinami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
Tynaja uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
V létě chladné polévky osvěží a doplní důležité tekutiny i minerály. Navíc skvěle chutnají. Vyzkoušejme oblíbené recepty
Jak sázet pórek? Semínka je dobré předem namočit a slabší rostlinky odstraňovat. Na záhonku déle vydrží jeho zimní odrůda
Další recepty
Tématické fráze: francouzská polévka francouzská pórková polévka francouzske polevky francouzská polévka recept francouzká polévka tradiční francouzské recepty francouzská polévka porková tradicni francouzska kuchyně recepty francouzká porková polévka porková polévka francouzská vichysoise francouzská zeleninová polévka krémová francouzská studená polévka francouzská krémová polévka polévka francouzská francouzská kuřecí polévka porkova francouzska polevka tradiční recepty porkova polevka vichyssoise francouska polevka
Suroviny: pórek, brambory, máslo, smetana ke šlehání, sůl, pažitka
Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5Y5
19 názorů