Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 015 kJ / 2 633 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,05 g |
| Tuky | 140,84 g |
| Vláknina | 15,84 g |
| Cholesterol | 590 mg |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,55 g |
| Sacharidy | 94,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet.
Krok 2: Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem.
Krok 3: Cibuli nakrájíme, celer nahrubo nastrouháme a zpěníme na másle s rozškvařenou slaninou.
Krok 4: Do tohoto základu vložíme plátky masa, osmahneme po obou stranách a pod poklicí dusíme asi 10 minut.
Krok 5: Pak maso podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka.
Krok 6: Vyjmeme je a udržujeme v teple.
Krok 7: Šťávu odpaříme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou studené vody.
Krok 8: Uvedeme ji do varu a za stálého míchání vaříme 10 minut.
Krok 9: Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ale dál již nevaříme, případně přisolíme.
Krok 10: Mezitím očistíme mrkev nakrájíme a povaříme asi 8 minut v malém množství vody s cukrem, aby získala sklovitou glazuru.
Krok 11: Půlené hrušky prohřejeme v bílém víně.
Krok 12: Maso upravíme na talíři s listy salátu, půlkou hrušky plněnou brusinkami, mrkví a polijeme omáčkou.
Krok 13: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo noky.
Zveřejněno 18. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta s plněnou hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7W6
Moje poznámka
Jelení kýta s plněnou hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7W6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
jelení kýta na divoko,
recept na plátky z jelení kýty,
srnčí kýta na divoko,
jeleni kyta platky,
jelení kýty na divoko,
jeleni kyta,
jelení kýta recepty,
jelení plátky recept,
jelení kýta-plátky,
jeleni platky,
jelení na hruškách,
mlade jeleni maso recepty,
jelenní kýta,
jelení kýta recept,
jelení kýta na hruškách,
doba varu jelení z kýty,
recept jelení mas,
srnci na hruskach,
vepřová kýta plátky s hruškou,
jelenní plátky recept
Suroviny:
kýta jelení,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
citron,
cibule,
celer,
mrkev,
cukr,
máslo,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
víno červené suché,
víno bílé suché,
mouka hladká,
smetana,
hrušky zavařené,
brusinky,
salát hlávkový
Komentáře (18)
Jistě by to šlo i z hovězího masa.
Toto je priestor na vyjadrenie sa k receptu, ktorý je nádherný, proste Bahula...
daniela: