Hráškový krém se smetanou
V tomto jemném krému vyniká nasládlá chuť hrášku. Hrášek uvařený ve vodě rozmixujeme, zahustíme jíškou a zjemníme žloutky rozmíchanými v zakysané smetaně. Krém můžeme podávat s opečeným pečivem nebo slaninou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 761 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,66 g |
Tuky | 75,55 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 516 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 99,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrášek uvaříme ve vodě doměkka.
Krok 2: Rozmixujeme na hladký krém a osolíme. V případě, že se rozhodneme pro masox, přidáme ho k hrášku v poslední minutě vaření.
Krok 3: Poté zahustíme předem připravenou jíškou. Jíšku připravíme tak, že na rozehřátém oleji osmažíme hladkou mouku.
Krok 4: Žloutky dobře rozkvedláme se smetanou a přidáme do horké polévky.
Krok 5: Poté už jen prohřejeme, ale nevaříme.
Krok 6: Polévku můžeme ozdobit opečenými kousky pečiva a dokřupava osmaženou slaninou.
Zveřejněno 10. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hráškový krém se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpPg
Moje poznámka
Hráškový krém se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpPg
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 9 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 9 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Novoroční čočka s uzeným
Trol60 před 46 minutami
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 6 hodinami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 8 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 8 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 10 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 11 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 12 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 13 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 14 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 15 hodinami
Tématické fráze:
polévka hráškový krém,
hráškový krém polévka,
hráškový krém polévka z mraženého hrášku,
hráškový krém podle pohlreicha,
hrachovy krem ze smetanou,
recepty polevka hraskovy krem,
hrášková polévka z mraženého hrášku podle polreicha,
recept polévka hráškový krém,
hrášková polévka podle polreicha,
polraich,
polreich recepty,
hrášková polévka se smetanou,
polévka hráškový krém zdravě,
hraskovy,
hrachový krém,
recepty polreich,
polévka z mraženého hrášku,
hrachový krém pohlreich,
kraskovy krem,
polévka hráškový krém recept
Suroviny:
hrášek,
vývar masový,
smetana zakysaná,
žloutek,
sůl,
masox,
olej,
mouka hladká
Komentáře (19)