Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min + přes noc namáčení

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, + přes noc namáčení)

Hrachová kaše je levnou, rychlou a zejména výživnou variantou pokrmu z luštěniny. Můžete ji dělat z klasického hrachu nebo ze žlutého, půleného. S volským okem či klobásou a čerstvým chlebem máte oběd raz dva.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 258 kJ /
1 496 kcal
Bílkoviny67,18 g
Tuky56,20 g
Vláknina31,05 g
Cholesterol 164 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy164,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách přebereme a namočíme přes noc do vody. Krok 2: Druhý den hrách scedíme a dáme do hrnce s čerstvou vodou. Potom ho uvaříme doměkka a rozmixujeme dohladka. Krok 3: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, do které přelijeme vychladlou rozmixovanou kaši. Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku a za stálého míchání přivedeme k mírnému varu. Vaříme asi 5 minut. Krok 5: Na závěr přilijeme smetanu na zjemnění kaše. Ještě chvilku povaříme. Krok 6: Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme. Krok 7: Podáváme s uzeným masem, nebo opečeným salámem. Ozdobíme smaženou cibulkou.

TIP: Luštěniny v kuchyni

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JpD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JpD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Výborný recept, trochu si zjednodušila postup, ale ingredience dodržela a nemá chybu <3:yes::yes::yes:

Zbožňuji hrachovou kaši...Doporučuji <3

Ahoj já jsem ji vařila a jemoc dobrá celá rodina se jí přejedla :-):yes::-K

Dobrota:yes::yes:

Právě jsem se jí přejedla, výborná :yes:

Šakal norský 5. 5. 2010 14:06
Aplikoval jsem uvedený recept na cizrnu a máslo nahradil Herou , z důvodu nedostaku místních zdrojů ;-) . Také to vůbec nebylo špatné :-p :yes:

Do hrachové kaše jsem smetanu nedávala, vyzkoušela jsem a je to moc dobré:yes: +

Já dělám také bez smetany, ale jinak dobrota, dávám bodík:yes:

Sluničko.76 19. 2. 2009 11:32
je super,dneska sem ji vařila poprvé v životě a chutnala:-8

Tak, já to dělám stejně, ale nedávám smetanu. Pokud mám, dám vyvařit kůži ze špeku. Nemixuji a zasmažuji cibulkou. Takže, vlastně to dělám úplně jinak!:-)):-D Ale super jídlo, dnes ho mám na oběd s uzeným bůčkem;-)

:yes:

Tématické fráze:
hrachová kaše, hrachová kaše, hrachová kaše s uzeným masem, hrachová kaše recept, hrachová kaše recept, hrachová kaše top recepty, hrachová kaše s uzeným, recept na hrachovou kasi, recept hrachová kaše, recept hrachová kaše, recepty hrachová kaše, recepty hrachova kaše, jak uvarit hrachovou kasi, hrachova kase video, hrachová kaše v pomalém hrnci, hrachová kaše recepty, hrachová kaše recepty, hrachová kaše videorecept, recept hrachová kaše s uzeným masem, hrachova kasa

Suroviny:
hrách sušený, voda, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, smetana sladká, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu