Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliškový salát s rajčaty a vejci

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby namáčení listů

15 min (15 min příprava, bez doby namáčení listů)

Tento salát z pampeliškových listů a uvařených vajec, který můžete doplnit o opečenou křupavou slaninku, si dozajista oblíbíte. Výbornou chuť pokrmu dodá česneková zálivka. Nezapomeňte na čerstvé pečivo nebo třeba opečené toasty jako přílohu.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 619 kJ /
626 kcal
Bílkoviny48,18 g
Tuky33,43 g
Vláknina5,31 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 510 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy31,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Púpavové listy zbierame len mladé, jemné a v čistom prostredí. Krok 2: Stopkatú časť odtrhneme, umyjeme, namočíme listy do vlažnej vody cca na 30 minút, raz vodu vymeníme. Krok 3: Potom listy osušíme a nakrájame na menšie kusy. Paradajky aj vajcia pokrájame. Krok 4: V mise všetko s citom premiešame, zalejeme zálievkou z jogurtu, soli, korenia a pretlačeného cesnaku (príp. pridáme medvedí cesnak).

TIP: Pampelišky v jarní kuchyni

Zveřejněno 5. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7NX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7NX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Marie Svarcova: takto na jar kopa zdraviu prospešných látok...

:-)<3:yes::yes: nikdy těm mladým lístečkům neodolám, když přijdu na moji zahrádečku , do salátu paráda :-K

zizala: Jaruš, zajeď si k nám - za plotem je celá čistá louka až k lesu plná pampelich, než se pustí kravičky na pastvu, tak můžu sbírat:yes::-D Já už salátek vyzkoušela:-p

Hm...:-8 než jsem stihla vyslat holky natrhat pampelišky, můj muž posekal zahradu :-O:-( Tak musím počkat, až zase vyrostou další mladé rostliny :-8:-))

Krásně pestrý salátek:-p+:yes::-K

1974andrea:spásačem ma ešte nikto nenazval...:-D
Aj mne sa na trávniku objavujú pampelišky, zlikvidovať sa asi nedajú, množia sa z podzemkov, ale aj zo semena. Manžel ich nenávidí tiež, ale šalát z nich mu chutí, chodím na lúku zbierať.
pa

Magdalenko, tebe bych potřebovala na zahradu, letos se nám tu přemnožily pampelišky, nestačím je vyrejpávat, potřebovala bych nějakého spásače:-D. Asi už budu muset udělat nějakej ten tvůj salátek, vypadají dobře:-p:yes:

rebeka: rukolu kľudne, hlavne, aby to bolo zelené (napr. aj brčál)...
Ďakujem všetkým za záujem i body.
A zbierajte aj malé tuhé nerozvinuté púpavové puky - poupata, nebudete banovať! Sú naozaj skvelé aj bez namáčania!

:-//:-//:-// to v závorce se mi vůbec nelíbí:-!:-//:-D:-D:-D:-D
ty púpavo:-D:-D a co rukola místo púpavy, co ty na to;-):-?:-D
krásně to vypadá:-K:yes::yes::-)

hezký to salátek,jen jsem ještě nezkoušela s pampeliškou,ale s kopřivami...:yes:;-)

:yes:já jsem na podnět receptu Magdalenky začala i pampelišku bělit..:-K:-K:-K

Oj, oj - jak je zde "medvěd" jdu na to, dnes jsem dělala sekanou vč. medvěda a je:-p, takže utíkám natrhat pampelišky, uvařit vajca na tvrdo a bude večeře i s dalším medvědem:yes::-D, připadám si jako medvědovic bába:-)), musím ho rychle likvidovat, aby klučina nezačal kvést:-!, recept je:yes::-p

Magdi, já nemám odvahu vyzkoušet pampelišku:-)). Hodně podobná mi příjde rukola. No, ale podle obrázku..odvážným patří svět;-)

Ivanka, ja som vzťah k púpave nadviazala tiež iba tento rok...;-)

Ten vyzerá:-p:-*:yes:Aj ja som chcela vyskúšať šalát z púpavy...ukladám si:-)

Tématické fráze:
rajčatový salát, salát s vejcem, rajčatová salát, listový salát s rajčaty a vejci, pampelich, pupavove listy, rajčatový salát s pampeliškou, rukola s vejci recept, salát k lesu, salát s rajcaty a vejci, salát z pampeliškovych listu

Suroviny:
listy pampelišek, rajče, vejce, jogurt bílý, sůl, pepř bílý mletý, česnek, česnek mědvědí

Přidat fotografie receptu