Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 174 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,20 g |
Tuky | 92,50 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,66 g |
Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny.
Krok 2: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.
Krok 4: Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.
Krok 5: Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.
Krok 6: Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso.
Krok 7: Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.
Krok 8: Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Moje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Nejnovější recepty
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 20 minutami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 23 hodinami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 8 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 12 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 13 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 13 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 14 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 15 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 15 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 20 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
veronika_straka před 20 hodinami
Tématické fráze:
recepty divocina zajic,
recept na zajíce,
zajíc recept,
jak připravit zajíce,
zajíc,
recepty na divočinu zajíc,
maso ze zajíce,
recept na zajíce na divočinu,
zajíc recepty,
jak dlouho pečeme zajíce,
jak nejlépe pripravit zajice,
připrava zajice na pečeni,
recepty na zajíce,
ulovený zajíc příprava,
jak pripravit divocinu,
jak upect nejlepe zajice,
dietní zajíc,
divočina-zajíc,
zajíc a mrkev,
vařený zajíc
Suroviny:
maso zaječí,
mrkev,
máslo,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
cibule,
koření divočina,
koření čili-šípek,
sůl,
slanina,
mléko
Komentáře (19)