Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 245 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,42 g |
Tuky | 124,30 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 24,18 g |
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme máslo a kolečka pórku na něm orestujeme do sklovata. Neměly by zhnědnout. Přidáme brambory, promícháme a zalijeme vývarem. Mírně osolíme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum a prováříme 45 minut. Krok 2: Směs necháme prochladnout, rozmixujeme do hladkého krému a necháme dále chladnout. Když polévka dosáhne pokojové teploty, přimícháme smetanu. Po úplném zchladnutí teprve dochutíme solí (horké bychom snadno přesolili) a podáváme studené, sypané čerstvou pažitkou (Na fotkách není, dnes jsem měla jen petrželku, bohužel).
Zveřejněno 21. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5Y5
Moje poznámka
Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5Y5
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 7 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 12 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 3 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 5 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 5 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 8 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 8 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 9 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 9 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 12 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 13 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
francouzská polévka,
francouzská pórková polévka,
francouzske polevky,
francouzská polévka recept,
francouzká polévka,
tradiční francouzské recepty,
francouzská polévka porková,
tradicni francouzska kuchyně recepty,
francouzká porková polévka,
porková polévka francouzská,
vichysoise,
francouzská zeleninová polévka krémová,
francouzská studená polévka,
francouzská krémová polévka,
polévka francouzská,
francouzská kuřecí polévka,
porkova francouzska polevka,
tradiční recepty,
porkova polevka vichyssoise,
francouska polevka
Suroviny:
pórek,
brambory,
máslo,
smetana ke šlehání,
sůl,
pažitka
Komentáře (19)