Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí terina s pistáciemi

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 310 kJ /
2 225 kcal
Bílkoviny111,31 g
Tuky179,81 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 684 mg
Sodík 2,19 g
Sůl5,37 g
Sacharidy36,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Semeleme společně kuřecí prsa a anglickou slaninu. Krok 2: Maso smícháme s vejcem, bílky, smetanou z poloviny našlehanou, pistáciemi, pepřem a solí. Krok 3: Formičky vymažeme máslem a naplníme masovou směsí. Krok 4: Dáme do pekáče částečně naplněného horkou vodou a dáme péct ve vodní lázni 25 minut do předehřáté trouby na 200°C. Krok 5: Omáčka: Očištěnou cibuli a mrkev nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Krok 6: Přidáme rajčatový protlak a necháme společně chvíli provařit. Krok 7: Zasypeme moukou, přilijeme vývar, přidáme tymián, bobkový list, pepř a sůl. Na mírném ohni necháme 20 minut probublat. Krok 8: Přecedíme přes síto. Krok 9: Nakonec přidáme smetanu a nasekaný estragon.

Zveřejněno 23. 5. 2012

Poznámka autora Miquel

*Podával jsem se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou.

*Lze podávat i s rýží a myslím že by to bylo poživatelné i s houskovým knedlíkem, ale to nemám odzkoušené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí terina s pistáciemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yryp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí terina s pistáciemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yryp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Jana Remkova: :-K

Bože, to je nádhera!:yes:

Děkuji:-K
rebeka:nepasíroval jsem, ale cedil;-) , mě se zase líbí tvé recepty a super fotky ;-) :yes: i když ne vždy stíhám vše zhlídnout a komentovat:-8

Krásné jídlo,parádní foto:-K+:yes::-p

Opět pastva pro oko a následně chuťové buňky.Ani snad nemáš recept,který by se mi nelíbil.A asi bych si tohoto dala 2x nášup.:-)):yes:

Miquel: opět nádhera z tvé kuchyně:yes::yes::yes::yes: mě se ten rustikální zjev líbí, taky bych nepasírovala;-)
překrásné dílko, úžasné foto:-K:-):-) mám moc ráda tvé recepty:-)

Děkuji všem za komentáře a body:-K
spagetka: já myslím že ten knedlík by k tomu docela šel, jelikož je k tomu smetanová omáčka;-)
rozmarynaH: mohlo by se to i propasírovat, ale není to nutné, recept uvádím tak jak ho mám napsaný ;-)

Miqueli, není škoda tu omáčku jen přecedit. Já bych jí asi propasírovala:-* Chválím recept, dala bych si terinu se šťouchanými bramborami, protože jsem bramborová. Posílám bodík:yes:

Pistácie miluju, můžu na kila (začínám dobře cooo:-D:-D)ale vážně, ukládám a udělám zřejmě tento víkend :-p:-p:yes::yes:
Zvolím taky ty brambory, ty houskový knedle mi tam nějak neseděj;-):-p:yes::yes:

Kanyla:Ano ty bílky se dávají tekuté, nenašlehané.

:-p:yes::yes:

Luxuuus :-O:-p:yes:

Krásný recept!!! Nemaje mlýnek na maso, tak trochu smutním, nicméně kdyby náhodou někdy - ty bílky se do masa dávají tekuté, nenašlehané na sníh? Děkuju ;-)

To je nádhera:yes::-)+

:yes::yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
kuřecí terina, terina recept, domácí terina z masa, masová terina, drůbeží terina, recept na terinu, terina z kuřecího masa, masová terina recept, bramborová terina, kuřecí terina recept, terina, teriny recepty, terina recepty, masové teriny, terina z kuřecích prsou, recept terina, masová terina recepty, terina z kuřete, kuřecí terina recepty, terina kureci

Suroviny:
prsa kuřecí, slanina anglická, vejce, bílek, smetana ke šlehání, ořechy pistácie, pepř, sůl, máslo, cibule, mrkev, olej olivový, protlak rajčatový, mouka hladká, smetana, tymián čerstvý, bobkový list, pepř, sůl, vývar kuřecí, estragon

Přidat fotografie receptu