Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešný španělský ptáček

Hodnocení receptu je 5,0 (235×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a zatáčení masa. Omáčce to na chuti nijak neubere a vy budete sklízet chválu od celé rodiny.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky (plátky naklepeme). Osolíme a lehce opepříme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na kostičky nakrájíme špek, okurku, salám a oloupaná uvařená vejce. Krok 3: Do rozehřátého oleje vsypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji do zlatova. Pak k ní přidáme maso, které osmahneme. Krok 4: Přidáme plnotučnou hořčici, vše ještě chvíli mícháme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Občas promícháme a pokud je třeba, přidáme trochu vody. Krok 5: Když maso změkne, vsypeme do omáčky nakrájený špek, okurku a salám. Ještě povaříme asi 5 minut. Krok 6: Studenou vodu smícháme se 3 lžícemi hladké mouky a za stálého míchání nalijeme do omáčky (místo moukou ji můžeme zahustit jíškou). Podle potřeby omáčku naředíme vodou. Krok 7: Pozvolna povaříme dalších 15-20 minut. Nakonec přidáme pokrájená vejce a hotovou omáčku dochutíme. Krok 8: Vhodnou přílohou je dušená rýže.

TIP: Kterou část hovězího masa na ptáčky použít?

Zveřejněno 23. 3. 2008

Poznámka autorky jitule

Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem. Levné a celkem rychlé jídlo!

ZDROJ: http://jitulciny-recepty.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný španělský ptáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešný španělský ptáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (174)

milofr: junior a parek je to samé delala jsem v uzenářství tak se uklidnime každý si da co mu chutna

Máme rádi s těstovinami, rýží i knedlíkem 😉

Výborné, odle manžela lepší než klasický ptáček.

Super

Všem nám moc chutnalo. Opravdu jednoduchý a chuťově výborný recept.

super nápad

BlaV.: prosimte ty spalis i chleba , radsi se uklid a uz nevylejzej !!!!

Uvařeno včera - rychlé,chutné, doporučuji:-)

Moc jsme si pochutnali, děkujeme

Za nás méně vody a jako přílohu rýži

Za mě nejlepší mňamka. Díky za super recept :-K

Chutná nám, dělávám.:yes:

Vena 50: Vida,tento mudrlant byl jistě kdysi dekorován řáde Zlaté vařečky
..:-D

Tady si kuchtové sdělují zkušenosti .Všude na nettu je skupina "osvícených", podle kterých je všechno jiné ŠPATNÉ . Do všeho musí strkat ten svůj čenich ! :-! Jen ONI jsou geniové a tady tito neumí uvařit ani GROG !

tyhle rozlítané ptáčky dělala už moje mamka a já je dělám taky. Popravdě já klasický zamotaný španěláky dělala všeho všudy jednou a zařekla jsem se, že nikdy víc. Zrovna dneska jsem tam dala místo juniora párek a salám vysočinu. Mňam Mňam :-Q Jo a my je děláme v papiňáku :-) :yes:

Bez jíšky Knorr, bez maggi, místo měkkého salámu klobása s medvědím česnekem, dnes s těstovinami (rýži jsme měli včera s kuřetem :D), takže netřeba vést spory, recept je jako základní, orientační a každý si drobné detaily vyladí podle sebe. Já jsem zase moc nedbala na servírování <3 tak je to pro mě a že tady budu dávat fotku jsem netušila , ale je to mňamka:yes:

:no: to raději ten chléb suchý než tohle pozřít

dobrý den ja si myslím že je jedno jaky salám tam přijde, jde o to kolik do jídla chcete vrazit peněz.

cipisek: No, v případě Junioru je každé koruny škoda. :-((

DAJDA Vazeny, mate pravdu, pokud reknu, ze neco nepouzivam, je to jen oznameni, to je v poradku. Pokud ale reknu, ze ''to tam nepatri'', to uz oznameni neni, to je direktiva, co se ma, a co se nema. Vy ten rozdil necitite?

Paul Sulc: Víte, že si vytahujete části příspěvků tak, jak se to Vám hodí? Ono totiž "do omáčky nepatří" nebo "dle mého do omáčky nepatří" neznamená vůbec to samé. Vy ten rozdíl necítíte?

Zobrazit starší odpověď

No, v postupu bych vyčenžoval body 3 a 4 :-)

Kristyna : do omacky patri to, co mi tam chutna, jestli je to maggi a Knorr jiska, je to moje vec. Jestli mi to chutnat nebude, priste to tam nedam. Lidem se da poradit, ale rikat jim, co se patri ci nepatri, je trochu arogantni, nemyslite.

Paul Sulc: Kristýna nedělá nic jiného, než že říká, co používá ona sama! Neradí, nezakazuje, jen sděluje svůj názor. Nezapomínejte prosím, že tahle rubrika obsahuje komentáře k receptům a je podřazena rubrice Diskuze. Diskutovat, co dávám do jídla, se snad ještě smí, ne?

Kristýna 3. 5. 2017 17:10
Maggi a Knorr jíšku ? proč ? :-O Jinak to vařím podobně ale maggi jako dochucovadlo nepoužívám vůbec, navíc dle mého do omáčky nepatří

Právě vařím :-Q už mě nebaví to balení ,tohle je rychlé a velice chutné, nemám ráda crcání a patlání. :-K <3

Kubulaakubakubikula 4. 5. 2017 08:16
hadropletka: Pokud vás nebaví balit, zkuste z mletého. Je to méně pracné a hlavně není potřeba hodinu dusit. Prostě si z mletiny uděláte placku jako na karbanátek, jen nižší a větší, pak už je to stejné jako z kravičky...

Výborné a celou rodinou milované :-D Jiné už vůbec nedělám ....

Oprášila jsem díky vám jídlo, které mně učila kámoška tak před 15-ti lety. Španělského nemám ráda kvůli vnitřku, ale rozlítanci jsou skvělí. Vejce i okurku dávám až úplně nakonec. Přečetla jsem pár receptů a ten Váš je tomu kámošky nejvíc podobný. Díky a papáníčko bylo skvělé. Určo budu opakovat, neb je to jedno z mála jídel kdy dostanu do přítele jako přílohu rýži. :yes:<3

josef dvorak Zda se, ze patrite mezi lidi, kteri radi poucuji a rikaji samozrejmosti. Ano, profik to zatoci, vsak ale je za to take slusne zaplacen. Vy si je tocte jak chcete, nam ostatnim staci ''na placato".

Paul Sulc: sice nejsem profík ale také mám rád ty zatočené a rád si je i zatočím, moje drahá dělávala také ty rozlítané ale já jí to rozmluvil a dělám je raději sám. Tohle na tom videu bych nejedl vůbec a i kvůli tomu Junioru, do ptáčků (ať jsou zatočené nebo rozlítané) patří pořádný chutný párek krom dalších ingrediencí.

josef dvorak 4. 10. 2016 19:14
to je pro ty lenivce profik to zatočí;

Blanchete: váš komentář z důvodu vulgarity mažu.

Zobrazit starší odpověď

Včera uvařené a opravdu luxusní :yes::yes::yes:

Díky za připomenutí receptu. Moc jsme si pochutnali.:yes:

My jim říkáme ptáci v rozletu :-p

Marie Ježková 10. 4. 2016 18:58
Tak my je už léta děláme jako ,,Rozlítané ptáčky,,!!!!!!

Marie Ježková: v naší rodině to jsou taky rozlítaní ptáčci ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Libuše Valentová 28. 2. 2016 10:59
ZTRACENÉ PTÁČKY vařím dobrých 40 let. Nerada balím závitky. Vařené vejce dávat až úplně nakonec, aby uvařený bílek zůstal pěkně bílý. Dobrá sladkokyselá okurková voda do omáčky je velmi důležitá.
;-)

ZINA : Tak vida a ten spravny, nejspravnejsi nazev je na svete. TRHANE PTACKY, lepsi by nikdo nevymyslel. Diky.

Dělám i se smetanou s je to výborné.Říkám tomu trhané ptáčky.:yes::yes::-))

Jj také dělám již několik let.Lák z okurek také do něj leju a dnes zkusim tu smetanu.

EVA: Ten bramborovej gulas se smetanou pak jim asi 4 dny, a ten posledni den skoro brecim, ze uz je pryc. A o tech ''ptaccich'' se smetanou plati to same. Smetana dela zazraky.I kuratko na paprice se smetanou, sladkou, pochopitelne, ci kopravka,bez masa, je balada. A zejtra bude ''stepanska'', take se smetankou. Cert vzal cholesterol, nejak uz umrit musime, ne?

jahoda: Dělávali jsme to doma už před více než čtyřiceti léty...

Paul Sulc: Konečně se objevil někdo, kdo také dává smetanu do bramborového guláše. Tímto vás srdečně zdravím.

Delam to tak uz nekolik let a je to naprosto perfect. Je to takovy "lenochuv sen" Ale ja do toho davam jeste sladkou smetanu, tu poradnou, zadnou vodovou, take ji davam do bramboroveho gulase, do rajske i do rajske a hrachove polivky.. A je to balada.

Pavla Koubová 20. 11. 2015 12:03
vznikající mňamka :-D:-D:-D

Jana:;-)V Gastronomii se tomu jednoduše říká ,,amerika´´

ptáčky na tento způsob dělám už minimálně 20 let. Je to rychlé, žádné naklepávání, solení a pepření z obou stran,patlání hořčicí a úhledné srovnávání surovin a motání s nití a hlavně žádný nepořádek na kuchyňské lince;-)

Dnes jsem uvařil z vepřové kýty, salám jsem použil gothajský, ztmavoval jsem kulérem. Dneska byl s knedlíkem, zítra si udělám rýži. Moc jsem si pochutnal, je to snadné a výborné. Děkuji za recept. :yes:

Ivča:máš pravdu, že to není nic nového, stačí se podívat, jak dlouho už tady ten recept je:-D;-)

Věra Císařovská: jsem ráda, že někdo napsal, že to není nic nového, dělám už roky i z vepřového, je to rychlejší na uvaření...:-D:-p

Dnešní oběd na kterém jsme si pochutnali.:yes:

velmi doré,jinak už je dělat nebudu.To balení vážně zdržuje ;-) :-p

Věra Císařovská 1. 3. 2015 11:29
těmhle ptáčkům u nás říkáme "rozlítaní ptáčci,,jsou rychlí a a také dobrý

Dnes jsem vyzkoušela a je to moc dobré :-):-)

Právě dovařeno - výborné :yes:

právě jsem dovařila a musím říct,moc dobré:-):yes:

Dnes jsme to měli k obedu a bylo to dobré. Podlila jsem to menším množstvím vody, než je v návodu, a vynechala maggi. Chutné!:-)

Dobrý den, narazila jsem na tento recept a vůbec bych se nepozastavovala nad někoho zvyky, každý si přece dá do svého jídla, co je mu libo, nic není povinné, je to přece návod :-O, jak (si) to uvařím, udělám.
Přeju krásný ještě sluníčkový den a dobrou chuť
:-)

Jitule, rýži v papíňáku nedělám, neznám, jak na to???:-p

Svělá a především rychlá záležitost, na které si pochutnala celá rodinka:yes: :yes::yes:

Výborné!!Dávám bodík.. ;-):-p:yes:

evulinka 1. 7. 2014 11:20
Tak tenhle recept mám už dlouho ve sbírce pod názvem Roztroušený ptáček. je to nejlepší a nejrychlejší způsob,jak pořídit ptáčky bez dlouhých příprav. Děkuji za něj.:yes::-p

Vyzkoušel jsem tento recept a musím říct vynikající. Vařil jsem to poprvé a povedlo se. Na konec jsem tam nalil i trochu láku z okurek.:-)přikládám fotografie pokrmu.

poprvé v životě jsem vařila ptáčky a musím říct,že jsou výýýýborné! vzdy jsem se bala toho postupu,složitého motání ptáčků,....ale s tímto receptem zařadím do našeho jídelníčku a budu dělat častěji:-!
:-):yes:super

:yes::-p

zítra vyzkouším ;-)

Tento recept varim uz vic jak rok a nemenila bych...synovo jedno z nejoblibenejsich jidel :-) a v tlakaci je to rychlovka...doporucuji ;-) :yes: :yes: :yes:

Luxusní mňamňa kdybych mohla dám 100 bodů díky za recept :yes: :-K

jitule: bod ode mne za tuto poznámku:-D

aple:syrová mouka??? mouka se smicha s vodou a zahusti se tim omacka. nejtradicnejsi postup!!!

Díky za inspiraci. Měla jsem na mrazáku opravdu je půl kila hovězího, což je pro naši rodinu dost málo a přemýšlela, co s ním. Byla jsem líná a do španěláků se mi nechtělo. Sice jsem zvolila malinko jiný postup - pro barvu jsem dala lžičku sladké papriky a použila víc cibule a vajec a okurku a maggi jsem si nechala až k rýži. Sice nevím, jestli mám kotlíkový guláš nebo španěláky, ale úspěch to mělo a dávám bodík.:-)A taky jsem navíc použila kus pálivé klobásky.

jitule::yes::yes::yes::-K

Petra, Markéta a jiní: Dobrý večer, pokud jste normálně uvažující lidé, tak si jistě všimnete, že NIKDE nepíšu, že MUSÍTE Maggi v receptu použít! Každá rodina ochucuje jídlo jinak a my ho používáme. Pokud vy ne, tak ho tam prostě nedávejte a přestaňte rejpat! Jitule.

Maggi tekuté koření
Popis: tekuté ochucovadlo
Data ze dne: 10.6.2010
Výrobce: Nestlé Česko s.r.o. web výrobce

Složení: pitná voda, jedlá sůl, E621 - glutaman sodný, E635 Disodné ribonukleotidy - sodné soli 5- ribonukleotidů, ocet, glukóza, kvasničný extrakt a aroma.

Porada: díky, no vida - tady libeček je:-))

maris - je tam extrakt z libečku aj. viz:http://nestle-catalogue.lion.cz/PublicCatalog.aspx...

spagetka: byla bych ráda, určitě by maggi bylo s libečkem lepší, než to složení, které jsem našla, jsem na to zvědavá a budu se těšit;-):-)

maris:maru, tentokrát silně nesouhlasím, fakt když není v maggi, tak to není maggi:-D:-D:-D. Hodím sem foto i složení, teď to nemám po ruce. (mám čerstvý libeček ;-);-):-)):-)))

spagetka - tenkrát jsem byl ještě malý kluk, ale vím, že se používaly i sojové boby. Dnes je všechno jinak.:-p:-))

spagetka: spagi, vím, že bys nejraději měla svůj milovaný libeček ve všem, ale v maggi opravdu není, jen tak trochu jako maggi chutná;-):-))
http://cs.wikipedia.org/wiki/Maggi;-)

Pravé maggi se dělá výhradně z libečku a bez éček

pro Petra,Markéta(nereg) a podobné - Maggi se vyrábí od roku 1886, až do teď jsem netušil, že ho výrobce vyráběl na sklad a vrhnul ho na trh až po listopadu 89 kvůli Čechům. To musel mít slušný kapitál, aby vydržel 103 let.:-):-O:-D

Jednu kostičku masoxu bych ještě přežila, ale proč tam nakonec dáváte maggi??? Takovej hnus :-(( omáčka se dá dochutit pomocí běžných surovin....tak proč musí češi do všeho cpát tuny chemie?? Pak se divte tomu, co mám obchodní řetězce prodávají...když stejně všechno zkazíme podobnejma sra*kama!!!

omacka je vyborna ,dekujeme za recept:-);-)

Dneska vařil můj muž a můžu říct, že španěláky už nikdy ne jinak :-D

markéta 5. 4. 2013 11:29
vrchol českého kuchařství kostky a maggy...už jen z toho žijí výrobci preparátů na palení žáhy...bravo:-K

Tak uz vim co bude dnes k veceri... vypada to velice dobre!!!:yes:

Dneska jsem dělala a je to výborný :) ješte uvidíme co na to řekne přítel,ale myslím že s etaky bude olizovat :)

Rodine chutilo. Musel som to uvariť 2x, pretože keď som to uvaril večer hneď sa to zjedlo a na obed nič nezostalo. Ale druhý krát som dal namiesto maggi bujón. Nie je tam cítiť taká výrazná chuť ale je to jemnejšie. V každom prípade, bodík za tento recept musím dať. :yes: ;-)

Výborné! Přítel tvrdí, že by to prý mohl jíst týden vkuse :-D Díky za recept, dělala jsem to poprvé a jsem ráda, že se mi to povedlo.:-8

Kristýna 11. 1. 2013 18:11
zni to skvě chlap miluje španělaky jen me se s tim piplat nechce takkze ja jdu zachvili na to ;-)

Dneska jsme měli k obědu, měla jsem málo času, takže jsem maso udělala v tlakáči a za půl hodiny byl oběd hotov. Všichni si pochutnali, takže dávám bodíka a určitě zařadím mezi stálice naší kuchyně. :-p:yes: díky za recept :-K

Mám trochu jiný názor než Šárka, zdá se mi, že aspoň krátkým převařením okurky, vejce a salámu se chutě v omáčce propojí ;-) Ale tahle omáčka u nás patří taky k velmi žádaným!

:-p Doporučuji okurku,vejce a salám dát až na talíř,na porci,je to daleko chutnější,než uvařené v omáčce!U nás jedno z nejoblíbenějších jídel!:-))

Podávala jsem u rodinné večeře ;) a byla jsem pochválena, díky za receptík, posílám bod. :-)

Bezvadný nápad,ušetří to čas a navíc skvěle chutná.Bod ode mně:-p:yes::yes::yes:

Vynikající, rychlý recept, dneska ho dělám už po třetí :)

Super děkuju za recept.:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Michaela 5. 8. 2012 09:01
Tenhle recept chválím. Je to rychlé a velice chutné:yes:

Zrovna dnes jsem chtěl překvapit nějakou omáčkou. Tak jsem zkusil podle tohoto receptu a SUPER!!! :-)

Další výborný a nenáročný recept. Přítel si v práci pochutnal a já jdu hledat další inspiraci :) JEN TAK DÁL !! :yes: .. bodík letííííí

Achjo, jsem to přehnala s moukou... ;-( To je blivajz.. :-(( Ale jinak by to bylo výborný.. :-)

Tak ja to delam taky tak a take bez masa jako zrovna dnes a muzu rict ze kdyz jsem to delala bez masa poprve nikdo neveril ze tam neni vyborne jako by tam bylo..a k tomu dnes polevka s drozdovyma knedlickama vyborna...........

aple: Ale patří :) Vždyť moukou se omáčky zahušťují. Jo, hnus to bude....když to budeš jíst hned a tu mouku nepovaříš :-P

Jinak od mamky tohle znam jako rozlítané ptáčky.

Toto jidlo - u nás se říká nevázané (španělské) ptáčky - jsem měla ráda v podání mojí maminky, ale dostanu se za ní tak málo, že bych na všechna oblíbená jídla od ní musela čekat roky, připravila jsem je tedy podle tohoto receptu. Jsou vynikající a už je kuchtim zas :-) Tentokrát jsem použila kostky na guláš směs hovězí s vepřovým a dva další pěkné plátky hovězího, místo salámu (u nás se používal slovenský točený) jsem dala tři nohy bezlepkových párků - osmahla jsem je splu s cibulkou, vzhledem k dávce masa dala tři vejce a více okurek, zahušťuji třeba pohankovou moukou. I když už nejsem mládě, musím říct MŇAM ! Díky za recept :-)

Výborné:-p

pěknej hnus,do jídla nepatří syrová mouka:no:

Vynikající!!! Falešného ptáčka znám od mala v podání od své mamky, ale nikdy jsem to nejedla, protože v jejím podání mi vůbec nechutná (abych pravdu řekla, tak jako všechno co uvaří:-) ), ale tohle nemá chybu. U všech sklidil tento recept velký úspěch a já ho zařadila do jídelníčku.

výýýborné:yes:

Tenhle recept je u nas velmi oblibeny - a zatim chutnal i kazde navsteve ;-) Dnes jsem vyzkousela misto veproveho/hoveziho masa kruti a vrele doporucuji, je to jeste o neco rychlejsi a take naprosta mnamka, deti se olizuji az za usima :yes::yes::yes:

opravdu vynikajíícííí:yes::yes::yes: zasloužísí tisíc bodů :-K:-D

Opravdu moc vynikající omáčka.U přítele měla úspěch,budu dělat za pár dní znova;-)

Neuměla jsem žádnou omáčku, už jsem zkoušela Váš recept na guláš. Měl opravdu úspěch, a tak mě zítra čeká ptáček,doufám,že se povede a bude tak dobrý jako guláš :) Přidávám bod :yes:

i já přidávám bodík,tyhle ptáčci jsou pro nás lepší než klasický závitek :)

Klasický recept na ptáčky,který dělám od doby,co jsem se naučila vařit.Jinak nám nechutnají.Takže přidávám bodíka.:yes:+59

s radostí přidávám už 58. bodík ;-) a fotku, bylo to vynikající-taková lepší roštěná :-D

dělala jsem podruhé, opravdu rychlé a chutné. Bodík letí :yes:

Dělala jsem včera k večeři a musím recept pochválit. Jen vajíček a okurek jsem dala trochu víc a přidala jsem kelímek smetany (byla potřeba zužitkovat). Dávám bod a ukládám k oblíbeným :yes:

dělala jsem už dvakrát a je to opravdu vynikající, celá rodina si pochutnávala :-)

tyhle rozlítaní ptáčci jsou nejlepší není s tím práce a dnes je žena v práci a vařím je a zároven mohu hlídat děti:-D:-))

Ptáčky-neptáčky jsem dělala o víkendu,je to rychlé a nemusím se s tím tak crcat,posílám bod a fotěnku:-K:yes:

TAK DNES JSEM JE VAŘILA,DĚLALA JSEM JE VŽDY JEN SMETANOVÉ,ALE I TAK TO JSOU MOC DOBRÉ;-)

Anna Kocikova: Krááááásná fotečka! Jsem ráda, že chutnalo! :-K

Pochutnali jsme si:-pVařila jsem včera večer,aby jídlo hezky zaleželo:yes:slám byl Vysočina na nudličky a hov.kostky z Kauflandu:-)Měli jsme už delší dobu chuť na ptáčky,ale nebylo vhodné maso na zabalení a tento rozstřel se mi moc líbil:-*Takže vlastně díky za dnešní oběd:-))Fotku a další plusík posílám+46:yes:

Výtečná chuť ... nemůžu si pomoci, ale rodině i mně chutná takhle více než klasicky "zatočený" :-))

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rozlítané španělské ptáčky, rozlítaní ptáčci, falešné ptáčky, falešní ptáčci, rozlitane ptacky, rozlítané ptáčky recept, recept na rozlitane ptacky, rozlitani ptacci recept, španělské ptáčky, falešní ptáčci recept, omáčka rozlítaní ptáci, recept na falešné ptáčky, rozlítaní ptáčci z vepřového, recept na rozlítaný ptáčky, rozlitany ptacky, rozlítané španělské ptáčky z vepřového, ptáčky recept, rozlítané španělské ptáčci, rozlítaný ptáčci, falešný ptáčky

Suroviny:
maso hovězí, vejce, okurky sterilované, špek, salám měkký, cibule, hořčice plnotučná, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu