Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku)

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 561 kJ /
1 568 kcal
Bílkoviny23,06 g
Tuky128,09 g
Vláknina34,75 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,66 g
Sůl6,88 g
Sacharidy66,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce opláchneme, dáme do hrnce, přidáme koření, očištěnou zeleninu kromě cibule u které pouze odřízneme suchý kořínek a slupku ponecháme pro lepší zbarvení vývaru. Vše zalijeme vařící vodou, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme cca 50 minut. Krok 2: Mezitím si od slupky okrájíme kedlubny a jablko a vše nastrouháme na širokém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší kostičky. Necháme rozehřát větší kastrol, vložíme nakrájenou slaninu a necháme cca 3minuty aby pustila tuk. Přidáme cibulku a restujeme další 3minuty. Poté přidáme nastrouhané kedlubny s jablkem, mírně osolíme, zakápneme 2 pl octa(kedlubny se nerozdusí) podlijeme 1 dl horké vody a za občasného promíchání a kontroly tekutiny dusíme 15minut. V závěru dušení mírně opepříme, dle chuti dochutíme a odstavíme ze sporáku.Ocet je lepší přidat hned v začátku vaření, zabrání se tím rozvaření kedluben, které jsou na to náchylné. Zelí zůstane hezky na skus. Krok 3: Hrnec s uvařeným srdíčkem ochladíme a otevřeme. Z měkkého srdce odstraníme přebytečný tuk a maso nakrájíme na zhruba 1,5cm široké plátky. Krok 4: Připravíme si základ na dohotovení srdíčka. Krok 5: Malou cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej osmahnout do zlatavé barvy cibulky. Přidáme plátky srdíčka, 1,5dl vařící vody a ¼ kostky masoxu. Hrnec opět uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 10 minut. Takto připravené srdíčo se zelím chutná dobře s uvařeným bramborem, ale je také dobré s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 28. 6. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

My jsme doma na stravu pouze dva,ale hovězí srdíčko dávám vždy vařit celé(cca 1ks/1,10kg to se potom krásně mlsá s křenem,nebo s hořčicí)Lze použít i ke koprovce,nebo rajdě,nebo k jiné omáčce, nebo nadrobno pokrájet a vmíchat do uvařené rýže společně se zeleninou jako rizoto.A pokud vás u televize bude honit mlsná,je to to pravé na zakousnutí:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz2G

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz2G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Srdíčko jsem nevařila ani nepamatuju tohle vypadá moc jedle:yes::yes:+11

Děkuji za hezké komentáře:-):-K

Srdíčko, to jooo:-p:yes::yes:

moc pěkný rcp:-p:-p:yes::yes:

To je bašta asi, srdce máme rádi,dlouho jsme ho neměli,bod letí:-K:-K

:yes::yes:srdíčko už jsem dlouho nedělala...:yes::yes::yes:

Vynikající pokrm - vnitřnosti milujeme.;-);-);-)

Já to mám moc ráda, ale Láďa ne. Škoda, recept se mi moc líbí:-p

Aničko,srdíčka jsou u nás oblíbená, ať už je to hovězí, nebo vepřové a mají moc dobré masíko. Doplněné kedlubnovým zelím, tak to už dává dohromady gurmánskou chuť:-p Dávám ti 4.bod:yes:

Tématické fráze:
jak dlouho vařit hovězí srdce, jak dlouho vařit vepřove srdce v papináku, jak dlouho se vari hovezi srdce, hovezi srdicko, hovězí srdce recept, jak vařit hovězí srdce, jak dlouho se vaří srdce, jak dlouho varit srdce v papinaku, vařené hovězí srdce, hovězí srdce doba vaření, doba vaření srdce, hovězí srdce, recepty na hovězí srdce, hovězí srdce recepty, co se vari z hoveziho srdce, doplněné dušenými houbami, vařit hovězí srdce, jak dlouho se vaři v papinaku srdce, hovězí na cibulkách, vepřové srdce doba varu

Suroviny:
srdce hovězí, zelenina kořenová, libeček, cibule, česnek, pepř, sůl, voda, srdce hovězí, slanina uzená, cibule, masox, voda, kedlubna, slanina, jablko, ocet, sůl, pepř mletý, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu