Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehká polévka ze syrovátky a podmáslí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Kdo má rád polévky z mléka, podmáslí nebo syrovátky, jistě si pochutná i na téhle zeleninové, plné bylinek. Na její uvaření, budete potřebovat pár minut času, minimum ingrediencí a jistě si pochutnáte.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 232 kJ /
1 490 kcal
Bílkoviny67,36 g
Tuky87,39 g
Vláknina6,73 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 1,35 g
Sůl0,42 g
Sacharidy106,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mouku tak, aby vznikla velmi hustá směs, stále ale mícháme, aby se nepřipálila. Vlijeme asi 1 dcl vývaru, mícháme do hladka, vznikne nám hustá kaše. Při mírné teplotě povaříme asi 5 minut. Vlijeme zbylý vývar, rozmícháme do hladka a vhodíme očištěné a nakrájené brambory na drobné kostky. Krok 2: Za občasného míchání vaříme 10 minut. Vlijeme syrovátku, okořeníme a vaříme na velmi mírném ohni asi 7 minut. Vlijeme podmáslí a jen ho prohřejeme. Už se nesmí vařit. Krok 3: Část jarní cibulky a bylinek vhodíme do celého hrnce s polévkou, část si necháme na talíři. Do talíře na polévku, dáme každém plátky vejce, bylinky a cibulku.

Zveřejněno 21. 7. 2012

Poznámka autorky spagetka

Já dělala olejovou jíšku, je ale možné udělat i z tuku. Počet brambor i vařených vajec si samozřejmě každý může upravit, já ji nechtěla dělat moc sytou. Polévka má velmi lahodnou, nakyslou osvěžující chuť. Zasytí, ale není nijak těžká, naopak. Potřebovala jsem zlikvidovat syrovátku a inspiroval mě recept Bibinky, který přidávám do podobných.

Složení koření Houbové variace: suš. cibule, česnek, majoránka, černý pepř, mrkev, tymián, oregano kopr, petrželka, rozmarýn, bobkový list, kurkuma

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rkqq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rkqq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

spagetka: krásna :yes::yes::yes:

tejaja: Teri, je, po babičce, hliněná keramika

Laďka, vyzerá to výborne :yes: A čo to máš za misku na polievku ? Je to určite stará, však?

Děkuji vám moc:-K, rozhodně udělejte, nebudete litovat :-p

super :-p:yes:

Pěkná polívečka:yes::yes:+7

To se mi líbí :yes::yes::yes::-p:-p:-D

:-);-):yes:+

:-p:-K:yes:

super polévečka:-p:yes::yes::-))

to bude výborná polévečka:-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
polévka z podmáslí, polévka ze syrovátky, polevka s podmasli, polévka se syrovátkou, polévky ze syrovátky, syrovátka polévka, syrovatka do polevky, pudink ze syrovátky, polevka se syrovatky, co udělat ze syrovátky, co ze syrovátky, polévka podmáslí, polevka z syrovatky, syrovátka recepty, recept na polévku z podmasli, syrovátková polévka, polevka z podmasli recept, recept polévka ze syrovátky, lehká polevka, podmáslí a polevka

Suroviny:
syrovátka, podmáslí, vývar zeleninový, cibule, mouka, olej, brambory, vejce, cibulka jarní, bylinky, koření houbová variace

Přidat fotografie receptu