Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoký vepřový guláš

Kousky vepřového masa, vařené do dokonalé měkkosti. Každá lžíce tohoto guláše je cestou do srdce české kuchyně, kde se spojuje chuť masa s výraznou vůní koření. Výborný bude s houskovým knedlíkem, nebo chlebem.

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min doba vaření v tlakovém hrnci

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, doba vaření v tlakovém hrnci)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 445 kJ /
1 301 kcal
Bílkoviny156,91 g
Tuky48,16 g
Vláknina25,21 g
Cholesterol 501 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,45 g
Sacharidy53,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, všechno koření, prolisovaný česnek, zalijeme vývarem (nebo přidáme masox) a dusíme v tlakovém hrnci asi 25 minut. Krok 2: Po uvaření vyjmeme koření. Přidáme kečup a zahustíme jíškou. Krok 3: Podáváme s knedlíkem, nebo s chlebem.

TIP: Jak uvařit výborný guláš

Zveřejněno 5. 5. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-recepty, e-mail od Vaška Froňka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoký vepřový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgL2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoký vepřový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgL2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (50)

kamilio: přesně tak, dělám to s kovovým vajíčkem již dlouho :-)

Slavomír Vácha 5. 1. 2018 14:07
Jak může jakýkoliv recept na guláš začínat....na oleji osmažíme cibulku....dále jsem to již nečetl,ale na oleji??? snad na sádle !!!!:-//

Jana Dorazinová-Remková: ... nebo nesmím sádlo z dietních důvodů, tak nebudu vařit nic, kam sádlo patří.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Abyste nemuseli honit jalovec, nové koření, pepř, kmín v hotovém jídle, dejte si ho do čajového vajíčka a po dokončení vaření obsah vajíčka prostě vyhodíte. :-p

Dnes jsem uvařila k obědu, výborný gulášek !:-Q Manžel posílá jedničku s hvězdičkou. Podávala jsem k němu bramborový knedlík a byla to dobrota.:yes:

MarcelaPa: Moc děkuji!! :-)

Vážená paní,
právě ho vařím a jsem zvědav na výsledek.
Malinko jsem pozměnil recept,cca 1kg Plece a totéž krkovice z divočáka a na závěr tak 700g játýrek (také z divočáka) a poznáme jaký bude výsledek,asi mňam mňam :yes::yes:

kacik-ol: Není nic hezčího, než pochvala od začátečníka!! Děkuji moc!!:-):yes:

Přidávám další bodík. Jako začátečník v guláších jsem vyzkoušela tenhle jednoduchý recept a zajistil úspěch u mých strávníků. :yes:

BILKOVAI: díky, Ivet;-)

Jani, vyzkoušela jsem Tvůj gulášek a musím říct, že byl moc dobrý a v papiňáku hotový raz dva.:yes: Ten zázvor tomu dal takovou mírně štiplavou, pikantní chuť.:-p Děkuji za recept a přidala jsem foto. Byl to malinkatý zbyteček guláše. Vše se sežr....snědlo;-):yes:

wena86: díky;-)

Výborný :)) jinak než z tlakáče nebo trouby nedělám a fakt super:yes::-p

Prima Mama: děkuji;-)

:-) Guláš je moc dobrý. Všem nám chutnal. Posílám bodík :yes: a řadím mezi oblíbené

Prima Mama: ať se zadaří!!!:-)

:-) Jdu na to:yes:

Díky, je jednoduchý :-)

JANA ZLÁ 13. 6. 2012 09:23
Dobrý den,
mám 21let a moc Guláš nevařím, ale tenthle vypadá jednoduše
děkuji za receptík a jdu ho udělat :-p

Minula: jejda, moc děkuji!! To mám radost!!:-8

Paní Jano,klobouk dolů;-)Dnes jsem vařila gulášek pro pracanty na našem baráčku+děti a musím říct že takovou chválu na guláš jsem ještě nikdy nezažila a to těch receptů na guláš mám spoustu.Ještě jednou děkuji za bezvadný recept posílám bodík a ukládám:yes::-K

fajn receptik zrovna ho vařím :yes::yes::yes::-p

PET-lahev já se neodhlašuji, jinak mám pak stejný problém, jako ty! :-D Když jsem vlastně pořád přihlášená a najednou mne to nějak vyhodí, taky pak zkouším různé kombinace:-D

No já zaregistrovaná jsem, jenomže já pravidelně zapomínám hesla..a tak než se sem přihlásím, tak zkusím tak 5 kombinací :-) a po čase mě to stejně odhlásí ...a tak už sem víceméně chodím nepřihlášená. Ale že to bylo tak dobré, tak jsem zkusila svých 5 kombinací hesel a jména a posílám bodíka ;-)

PET-lahev díky!! A budem rádi, když se zaregistruješ;-)

PET-lahev 14. 2. 2011 19:38
Tááák...dovařeno a musím si to pochválit, protože je to vynikající :-) takže moc děkuji za nápad a jakmile nebudu líná a přihlásím se, tak sem šupnu bodík :-)

Jani a spagetko děkuji.Ale ten sáček na sypací čaj je malej potřebovala bych asi 5 krát větší. ten malej je když vaříte klasické jídlo ale když děláte tu mojí směs k uložení tak tao děláte ve velké a to abych měla alespon 5 a to je zbytečné.Ale moc děkuji za radu a odpověď.:-D:yes:

prcek666 od naší téměř 90 leté babičky, ale jak píše spagetka, dá se sehnat myslím běžně;-)

prcek666 - vajíčko seženeš běžně v domácích potřebách, je to ale původně vajíčko na sypací čaj ;-)

Ahoj Jan prosím tě kde jsi to vajíčko na kořen sehnala a jak je velké dělám jednu pikantní zeleninovou směs a dělám ji ve velkém a musím tam dát tři sáčky deka a ty kuličky z něho v té směsi být nemůžou a vždy stím bojuji. Rada s obvazem je dobrá vyzkouším ale sítko by bylo lepší.Děkuji za odpověď.:-))

mimosa určitě to tak jde taky, vlastně nevadí ho dát přímo do guláče. Já jen machruju, že to vajíčko mám!! :-D

Gulášek byl moc dobrý,nemám vajíčko na koření,tak jsem ho zamotala do kousku obvazu-fáče/čistého:-))/ a zavázala nití

Tématické fráze:
vepřový guláš, vepřový guláš babica, dobrý vepřový guláš, nejlepší vepřový guláš, guláš z divokého prasete, vepřový guláš top recept, vepřový guláš recept, recept na dobrý veprovy guláš, guláš vepřový, vepřovy gulaš v tlakovem hrnci, vepřoví guláš, recepty divoké prase, guláš z vepřové konzervy, recept na vepřový guláš, divoke prase recepty, recept veprovy gulas, guláš recept vepřový, dobrý guláš, guláš babica, recepty z divokého prasete

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, cibule, kmín mletý, pepř mletý, zázvor, paprika sušená sladká, koření nové koření, jalovec, bobkový list, česnek, kečup sladký, vývar masový, sůl, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu